Sektörel

Maltepe’de yıkımlara asbest şartı!

Maltepe Belediyesi, ilçede yıkımı gerçekleştirilen binalara “asbest ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Belediye Meclisi tarafından alınan karara göre, kansere yol açtığı bilinen asbestli binalara yıkım ruhsatı verilmeyecek.

Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi’ne sunulan ve Sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edilen “Tehlikeli Atıkların Kontrolü” başlıklı rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Rapora göre, mevcut yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. 

BELEDİYEDEN İZİN ALINACAK

Alınan karara göre, yıkım için gelen kurum ya da kişilerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurarak, ilgili maddelerin temizlendiğine dair raporu sunması gerekecek. Raporlar hazırlanıp belediyeden izin alınmadan, bölgedeki hiçbir inşaata yıkım ve söküm izni verilmediği gibi, asbest gibi tehlikeli maddelerin tespit edildiği binalarda gerekli işlemleri bu alanda yetkili firmalar gerçekleştirecek. 

ASBEST NEDİR?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.



Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'da Maltepe Belediyesi, ilçede yıkımı gerçekleştirilen binalara "asbest ve zararlı atıklardan temizlenme" şartı getirdi. Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi'ne sunulan "Tehlikeli Atıkların Kontrolü" başlıklı rapor, oybirliğiyle geçti. Rapora göre, yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. Karara göre, yıkım için gelen kurum ya da kişilerin, Çevre Koruma Müdürlüğü'ne başvurarak, ilgili maddelerin temizlendiğine dair raporu sunması gerekecek. Belediyeden izin alınmadan, bölgedeki hiçbir inşaata yıkım ve söküm izni verilmeyecek. 


Yeniçağ




Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Maltepe Belediyesi, ilçede yıkımı gerçekleştirilen binalara "asbest ve zararlı atıklardan temizlenme" şartı getirdi. Belediye Meclisi tarafından alınan karara göre, kansere yol açtığı bilinen asbestli binalara yıkım ruhsatı verilmeyecek. Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Medisi'ne sunulan ve Sağlık ve Çevre Komisyonu'na havale edilen "Tehlikeli Atıkların Kontrolü" başlıklı rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Rapora göre, mevcut yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. 


BELEDİYEDEN İZİN ALINACAK 


Alınan karara göre, yıkım için gelen kurum ya da kişilerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvurarak, ilgili maddelerin temizlendiğine dair raporu sunması gerekecek. Raporlar hazırlanıp belediyeden izin alınmadan, bölgedeki hiçbir inşaata yıkım ve söküm izni verilmediği gibi, asbest gibi tehlikeli maddelerin tespit edildiği binalarda gerekli işlemleri bu alanda yetkili firmalar gerçekleştirecek. 


ASBEST NEDİR? 


Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor. 



Yenigün





Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığım tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi'ne sunulan ve Sağlık ve Çevre Komisyonu'na havale edilen "Tehlikeli Atıkların Kontrolü" başlıklı rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Karara göre, kansere yol açtığı bilinen asbestli binalara yıkım ruhsatı verilmeyecek. 


İZİN ALINACAK 


Mevcut yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. Alınan karara göre, yıkım için gelen kurum ya da kişilerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvurarak, ilgili maddelerin temizlendiğine dair raporu sunması gerekecek. Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest, kanser gibi ciddi hastalıklara neden oluyor. Asbest, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor. 


Habertürk



Haber Milliyet'te şöle yer aldı;


Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi’ne sunulan ve sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edilen “Tehlikeli Atıkların Kontrolü” başlıklı rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Rapora göre, mevcut yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. 


Milliyet