05 / 05 / 2024

Maltepe'deki Hazine arazisi ihalesinde sonuç çıkmadı!

Maltepe'deki Hazine arazisi ihalesinde sonuç çıkmadı!

Hazineye ait İstanbul Maltepe'deki taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı



Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 10 firma katıldı. İhalede ilk olarak, kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 86 milyon lira olarak belirlendi. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Elemeli ilk turda en yüksek teklif 91 milyon lira olurken Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, en düşük teklifi vererek elendi.

Toplam 7 tur olarak gerçekleştirilen yazılı elemeli turlarda daha sonra sırayla, Şah Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Akasya Madencilik San. Ve Tic. A.Ş.- Abdullah Katırcıoğlu O.G.G, Özbey Hijyenik Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Emay İnş. Taah. San. Tic. A.Ş. ve Eyüboğlu İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Ltd. Şti elendi.

Yazılı elemeli turların ardından bin lira artırım aralığı ve 164 milyon lira başlangıç tutarı belirlenerek açık artırmaya geçildi.

Açık artırmaya kalan Elginkan Holding A.Ş, Gürşen Gayrimenkul A.Ş. ile Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketinin yetkilileri, belirlenen başlangıç tutarını yüksek bulduklarını ifade ederek artırım yapmadılar.

Teknik olarak sonuçlanan ihalede, kararı ihale komisyonunun vereceği, ihalenin büyük olasılıkla iptal edileceği öğrenildi.

İstanbul Maltepe'de bulunan 36 dönümlük taşınmazın 54 bin metrekare yapı inşaat alanına sahip bulunduğu ve deniz manzaralı olduğu belirtildi.
AA


Geri Dön