İhale

Mamak'ta iş merkezi inşaatları yükseliyor

Mamak Belediyesi tarafından ilçeyi 'bölgesel odaklı ticari cazibe merkezi' yapmak için projelendirilen iş merkezlerinin çoğunun yapımı tamamlandı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak'ın değişen yüzünün bir aynası olan iş merkezlerinin, bölgeye ciddi bir istihdam alanı sağladığını söyledi. İş merkezlerinden çoğunun yapımının tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulduğunu bildiren Şahin, yatırımların Mamak'ın ticari ve kentsel açıdan gelişmesine katkı sağladığını belirtti. Açılan iş yerleriyle beraber istihdamın artmasının, bölgedeki yatırımların Mamak'a kattığı gücün kendilerini memnun ettiğini kaydeden Şahin, iş merkezlerinde reel olarak yüzlerce kişinin iş imkanı bulduğunu, gizli olarak da çok sayıda insanın buradan ekmek yediğini söyledi.

Gecekondulardan arınacak

Şahin, 10 yıl öncesine kadar iş merkezi bulunmayan Mamak'ta açılan iş merkezleriyle beraber önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini ifade etti. İlçenin gecekondudan tamamen arındırılması, yeşil alanları, parkları, cazibe merkezleri, sportif ve sosyal tesisleriyle modern bir görüntüye kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Şahin, modern şehir imajıyla bağdaşmayan görüntülerin üzerine, lüks konutları ve iş merkezleriyle yeni bir kentin inşa edildiğini söyledi. Mamak'ta 6 bin 500 işyeri ruhsatı verdiklerini bildiren Şahin, yapılmış olan çalışmaların artmasını desteklediklerini ifade etti. Şahin, "Modern iş merkezleriyle Mamak'ı ticari cazibe merkezi yapmak için çalışıyor, özel sektörün önünü açıyoruz" dedi. İlçede projelendirilen 10 yeni iş merkezinde mağaza, hipermarketlerin yanı sıra, düğün salonu, kreş ve spor salonu gibi bölümler de bulunuyor.