27 / 04 / 2024

Mamak'ta terk edilmiş inşaat mahallelinin kabusu oldu!

Mamak'ta terk edilmiş inşaat mahallelinin kabusu oldu!

Ankara Mamak'ın Şahintepe Mahallesi'ndeki terk edilen inşaatın etrafında meydana gelen göçmeler mahalle sakinlerini huzursuz ediyor.



Ankara'nın Mamak ilçesinde 15 sene önce yapımına başlanan ancak tamamlanmadan yarım bırakılan inşaat, Şahintepe Mahallesi için korkulu rüya oldu. İnşaatın bulunduğu alanda istinat duvarının bulunmaması 683. Sokak'ta göçmelerin yerleşmesine neden oldu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, zamanla oluşan göçmeler kaldırımların yok olmasına ve yolun daralmasına neden olurken, mahalleli göçmelerin binalarına etki ettiğini iddia etti. İnşaat alanının etrafında hiçbir önlemin alınmaması insanların can güvenliğini tehdit ediyor.

Mahalle sakinleri en kısa zamanda bu duruma bir çözüm bulunmasını isterken Doğan Hızır, ''İnşaat yaklaşık 15 sene önce başladı. İnşaat biraz ilerledikten sonra durdu. 15 senedir de yarım kalmış şekilde duruyor. Zamanla yolda göçmeler oldu. Bu göçmeler hem yolun daralmasına hem de bizim binalarımızda çatlaklara neden oldu. Bu soruna bir türlü çözüm bulunamadı. 15 yıldır çektiğimiz bu rezilliğin son bulmasını istiyoruz. Binalarımız daha fazla zarar görmeden istinat duvarı yapılmasını istiyoruz. Malımıza, canımıza zarar gelince mi yetkililer görecek? Haydar Özçelikçi: 15 senedir inşaat alanı bu şekilde. Sürekli yol göçüyor. Bizim binayı da etkiliyor. Binada çatlaklar oluşmuş. Korkarak yaşıyoruz. Önceden 3 arabanın sığdığı yola şimdi 1 araba zor sığıyor. Yan tarafta sokak var ama sokak değil sanki uçurum. Çok tehlikeli burası. Bir an evvel bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Nezahat Yıldırım: Çocuklar sokakta oynarken düşecekler diye korkuyorum. Arabalar geçemiyor. İnşaat alanı çöplük olmuş durumda. Sarhoşlar, bağımlılar inşaat alanını mesken etmişler. Onlar da bizim için ayrı bir korku oluşturuyorlar. Gece sokağa çıkmaya korkar olduk. Bir çare üretilmesini istiyoruz. Sinan Yıldırım: Araçlar gelip geçemiyor. Çoluk çocuk tehlikede. Her yağmur yağdığında yol biraz daha göçüyor. Bunun önlenmesini istiyoruz. Belediyeyle görüştük, en kısa zamanda bir istinat duvarı yapılmasını istiyoruz. Geçenlerde araba düştü, çocuk düştü. Can güvenliğimiz de tehlikede. Yapılmasını istiyorum bir an önce. Esengül Kocaoğlu: Ben burada esnafım. Benim işlerimi de etkiliyor. Dükkanımın ön tarafında çatlaklar oluştu. Müşteri geliyor aracıyla duracak yer yok. Yoldan 1 tane araba zor geçiyor. 15 yıldan beri yapılmıyor. Çocuklarımız oyun oynuyor, düşecekler diye korkuyoruz. Hep diken üstündeyiz. En kısa zamanda bir çözüm üretilmesini istiyoruz'' diye konuştu.


Geri Dön