29 / 04 / 2024

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta!

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta!

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda tarafından yaptırılacak MATSO Turizm Fakültesi'nin temelinin 27 Ağustos Perşembe günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle atılacağını bildirdi.



Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda tarafından yaptırılacak MATSO Turizm Fakültesi'nin temelinin 27 Ağustos Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle atılacağını bildirdi. MATSO hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Boztaş, Akdeniz Üniversitesi MATSO Turizm Fakültesi konusunda başlangıçtan bu güne kadar geçen süreç hakkında bilgi verdi.


Akdeniz Üniversitesi ve MATSO arasından 5 Haziran 2012'de ön protokolü imzalanan turizm fakültesi binasının yapımını gerçekleştirmek amacıyla göreve geldikten sonra çalışmalara başladıklarını anlatan Boztaş, 25 Eylül 2013 tarihinde müracaatları sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oda ve borsaların bütçe ve muhasebe yönetmeliğinde eğitim ve benzeri konularda harcama yapabilmeleri amacıyla yönetmelikte değişiklik yapıldığını kaydetti.


Boztaş, 10 Şubat 2014 tarihinde Çeltikçi Mahallesi kavşağında bulunan alanda hazineye ait 53 bin 600 metrekare alanın üniversite kampüs alanı olarak ilan edilerek tahsisin gerçekleştirildiğini dile getirdi. 3 Aralık 2014'te ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından odalarının ihtiyat hesaplarındaki parasının fakülte inşaatı yapımı için kullanılmasına izin verildiğini belirten Boztaş, bu sene de 20 Mart'ta Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ile odaları arasında MATSO Turizm Fakültesi'nin yapım protokolünü imzaladıklarını söyledi. Odalarında gerçekleşen 2 aşamalı ihaleyi 4 milyon 150 bin lira + KDV ile toplam 4 milyon 900 bin lira bedelle Murathan Hamam Sauna Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firmasının kazandığını belirten Boztaş, firma ile 5 Haziran'da protokol imzaladıklarını bildirdi.


Manavgat Belediyesinin 29 Haziran'da MATSO Turizm Fakültesi inşaat yapımına ruhsat verdiğine işaret eden Boztaş, ardından ihaleyi alan firma tarafından fakülte inşası çalışmalarına başlandığını dile getirdi.


Boztaş, şöyle konuştu: "TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla 27 Ağustos'ta MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli atılacak. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de katılacak. Bölge milletvekillerimiz, protokolümüze davetiyelerimizi gönderdik. Kalabalık bir katılımın olmasını bekliyoruz. Fakülte inşaatını 300 günde tamamlamayı, 2016-2017 eğitim öğretim yılında açmayı planlıyoruz. Odamız tarafından yaptırılarak Akdeniz Üniversitesine devredilecek fakültede bilimsel çalışmalarla desteklenen sürdürülebilir bir turizm hedefliyoruz. Fakülte yapıldığı zaman sektöre kazandıracağımız kalifiye personel ve ilçeye sosyoekonomik katkısı kadar amaçlarımızdan biri de 20 yıllık projeksiyon yapılarak turizmin içinde bulunduğu durum ve sürdürülebilir olması ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmasıdır. İngilizce eğitim verilecek fakültede 4 ayrı bölüm olacak."


MATSO Turizm Fakültesinin ileride kurulması düşünülen Manavgat Üniversitesi için de altyapı olacağının altını çizen Boztaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Artık ilçelerde de üniversite kurulabiliyor. Bunun önü açıldı. Alanya, İskenderun ve Bandırma'da üniversite kurulması, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bir üniversitenin kurulması için 3 fakülte ve bir meslek yüksek okulu olması gerekiyor. Manavgat'ta bir meslek yüksek okulumuz vardı, şimdi bir fakültemiz oluyor. Üniversite kurulması için 2 fakülteye daha ihtiyacımız var. Burada hayırseverlerimize iş düşüyor. Eğer 2 fakülte daha yapılabilirse Manavgat Üniversitesi'nin önünde hiçbir engel kalamayacak."


Radikal


Geri Dön