28 / 04 / 2024

Mandarin Oriental Hotel, Bodrum'da açıldı!

Mandarin Oriental Hotel, Bodrum'da açıldı!

Lüks otel zinciri Mandarin Oriental Bodrum’da açıldı. 650 milyon euro’luk yatırım yapılan projede gecelik oda fiyatı 800 euro’dan, villa fiyatı ise 18 bin euro’dan başlıyor



Lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Avrupa’daki ilk resort oteli, Bodrum Göltürkbükü’ndeki Cennet Koyu’nda misafir ağırlamaya başladı. 670 dönüm arazi üzerinde yer alan resort, 2 kilometre sahil şeridinde ve 2 özel koya sahip. Oda fiyatlarının gecelik 800-900 euro arasında değiştiği Mandarin Oriental’da en lüks villanın geceliği ise 18 bin euro.


‘Türkler ısrar etti’


2.700 metrekarelik alanda konumlanan The Spa at Mandarin Oriental ise Mandarin’in tüm dünyadaki otellerinde uyguladığı spa konseptini Bodrum’a da getirdi.

Dünyada 33 olan otel sayısını kısa sürede 45’e çıkarmayı planladıklarını belirten Mandarin Oriental Hotel Group Başkan Yardımcısı Christoph Mares, “Öncelikle yerli tatilcilere odaklandık. Daha sonra başta Amerika ve Uzakdoğulu turist olmak üzere yurtdışına açılacağız. Yurtdışındaki otellerimizde Bodrum otelimizin tanıtımına yer veriyoruz. Projede Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ile kimyamız çok iyi uyuştu” dedi.

Avrupa’daki otellerinde çok fazla Türk turist bulunduğunu vurgulayan Mares, markanın Türkiye’ye gelmesinde Türk müşterilerin ısrarının da etkisi olduğunu söyledi. Mares, “Dünyada böyle bir noktada bu özellikte bir tesisin olmadığını görüyoruz. Mandarin Oriental olarak Bodrum otelimizle birlikte Türkiye’yi turizmde dünyadaki amiral gemilerinden birisi haline getireceğini öngörüyoruz” diye konuştu.


Kuruçeşme 2017’de biter


Mares, İstanbul Kuruceşme’deki Mandarin Oriental Bosphorus’la ilgili anlaşmaların yapılıp imzaların atıldığını ve 2017 yılında hizmete açılacağını dile getirdi.  Bu yatırımla İstanbul’a da gelecek olan Mandarin Oriental Hotel  Group, Avrupa kıtasında sadece Türkiye’de aynı ülkede iki Mandarin Oriental otel ile yer almış olacak.

Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp ise otelin 109 misafir odası ve süiti ile bölgedeki en büyük misafir odalarına sahip olduğunu söyledi. Otelde Bayblon (Doğuş Grubu) Mandarin için Juju adıyla yeni bir konsept oluşturdu.

 


Kurtköy’ün ‘Avlu’su eylülde satışa çıkıyor


Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı Ortaklığı, İstanbul Anadolu yakasında proje geliştirmeye devam ediyor. 136 konuttan oluşan WBahçe, 206 konut, 5 ticari birimden oluşan Roof Kurtköy ve 100 konut, 9 ticari birimden oluşan Loft Dragos projelerini hayata geçiren ortaklık, şimdi de yatırım değeri 45 milyon lira olan ve 140 bağımsız bölümden oluşan Avlu Kurtköy projesini görücüye çıkardı.

Ortaklık Avlu Kurtköy için eylül ayına kadar ön talep toplayacak. Arsanın ortaklığa ait olması nedeniyle dairelerin yarısı lansmanda uygun fiyatlarla satılırken, metrekare ortalama birim fiyatı 2.650 liradan başlayacak.

Mimar Aykut Akın imzalı projenin 7 bin 200 metrekare arsa alanı üzerinde 17 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirten Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı,  toplam 138 konuttan ve 200 metrekare sosyal tesisten oluşan projede, farklı metrekare tiplerinde geniş konutlar olduğunu söyledi.


‘Kurtköy’ü tanıtacağız’


Avlu Kurtköy’ün yükseleceği arsanın kendilerine ait olduğu için yatırımcıya her zamankinden daha fazla kazandıracaklarını ifade eden Maraşlı, Kurtköy’ün birçok avantajı sayesinde yatırımcılar için iyi bir seçenek sunduğunu aktardı.


Emre Maraşlı, Kurtköy’ün planlı bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kurtköy gün geçtikçe gelişiyor ve yatırımcıya kazandırıyor. Bu bölgede daha çok proje yapacağız. Kurtköy’ü tanıtmak için girişimlerimiz var ve bunlara devam edeceğiz. Bölgedeki diğer müteahhitlerle bir araya geldik ve tanıtım yapacağız.”  


Türkiye’de butik projelerin eksikliğine dikkat çeken Emre Maraşlı, “Biz bu eksikli gidermeye yönelik projeler geliştiriyoruz. Projelerimizdeki daireler ile bire bir ilgileniyoruz” dedi.


Dragos’ta inşaat sürüyor

Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, WBahçe, Roof Kurtköy ve Loft Dragos projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti. WBahçe’de satışların bittiğini belirten Demirbaş, “Roof Kurtköy’de satışların yüzde 65’ini tamamladık. İnşaatımız yüzde 30 seviyelerinde. 2015 Aralık’ta teslim edeceğiz” diye konuştu.

Yüzde 20’si satılan Loft Dragos projesinde teslimleri Mayıs 2016’da yapacaklarını belirten Demirbaş, fiyatların 300 bin liradan başladığını vurguladı.


 

‘Sancaktepe’ için 30 katlık ön talep 


Dumankaya İnşaat’ın yeni projesinde satılacak daire sayısının 30 katı ön talep toplandı. Sancaktepe’deki projeye 7 bin ön başvuru geldi. dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, projeye günde ortalama 25 ön talep geldiğini vurguladı.


Çoğunlukla oturumculardan talep aldıklarını belirten Dumankaya, sürekli ‘satışa çıkın’ baskısıyla karşılaştıklarını bu nedenle satışlara 20–25 Temmuz’da başlayabileceklerini belirtti. Projeden ilk konut alanların fiyat açısından avantajlı olacağını vurgulayan Dumankaya, “Sancaktepe’de yapımı devam eden metronun 2015 yılı son çeyreğinde açılması ve 4.100 yatak kapasiteli ve 15.000 personelin çalışması planlanan Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin inşaatının tamamlanması ile birlikte İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.


Dumankaya olarak her zaman projeyi gerçekleştirecekleri bölgenin ihtiyaçlarını ve müşterilerin beklentilerini incelediklerini belirten Dumankaya, “Elde ettiğimiz sonuçları piyasa koşullarını da dikkate alarak projelerimizi geliştiriyoruz” dedi.


2016 yılında teslim...


Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve Avrupa’nın en büyük şehir hastanesine yakın mesafede bulunan projede ilk etapta 250 daire satışa çıkacak. Yaklaşık 66 dönüm arazi üzerinde stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri mevcut projede bahçe tahsisli daireler, teras deck tahsisli daireler ve yüksek tavanlı-şömineli loft daireler bulunacak. Proje 2016 yılında teslim edilecek.


Milliyet 


Geri Dön