28 / 04 / 2024

Manisa, 406 bin turist ağırladı!

Manisa, 406 bin turist ağırladı!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 2012' de 345 bin olan Manisa' ya gelen turist sayısının 2013 yılında 406 bine çıktığını kaydetti...




Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 2012'de 345 bin olan Manisa'ya gelen turist sayısının 2013 yılında 406 bine çıktığını kaydetti.


Karaköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda Manisa'nın turizm açısından gelişme içerisine girdiğini ve her geçen yıl kenti ziyaret eden turist sayısının da arttığını belirtti.  


Kentin kültürel etkinliklerinden Mesir Macunu Festivali'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdiğini, tarihi Sart harabeleri ve Kula Jeoparkı'nın UNESCO Miras Listesine alındığını hatırlatan Karaköse, bunların ulusal ve uluslararası alanda turizm hareketliliğine ivme kazandırdığını söyledi.


Manisa'nın kırsal turizm gibi diğer birçok değerinin ön plana çıkarıldığı tanıtım çalışmalarının yapıldığını anlatan Karaköse, "Manisa'nın bazı alt yapı eksiklikleri var. Bunlar da tamamlandığında geleceğin önemli bir marka kent olarak kültür turizm odağı haline gelecek" dedi.


Kente gelen turist sayısında da artış olduğunu bildiren Karaköse şöyle konuştu:


"2012 yılında ilimize gelen turist sayısı 345 bin iken, 2013 yılında 406 bine ulaştı. Yüzde 18'lik artış yaşandı. Bu rakamlar yalnızca otel ve müzelere gelen turistlerin sayılarını gösteriyor, günübirlik turizm hareketliliğinde olanlar yer almıyor. Yılda ortalama ilimizin 1 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini öngörüyoruz. Manisa sağlık ve doğa turizmi açısından önümüzdeki dönemde de önemli bir konuma gelecek." 



AA


Geri Dön