02 / 05 / 2024

Manisa Amerikan Kültür Koleji’nin temeli atıldı!

Manisa Amerikan Kültür Koleji’nin temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde hizmet verecek Amerikan Kültür Koleji ’nin temel atma törenine katıldı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde hizmet verecek Amerikan Kültür Koleji’nin temel atma törenine katıldı.

Manisa’da hizmet verecek Amerikan Kültür Koleji eğitim kurumlarının temel atma töreni gerçekleştirildi. Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde hizmet verecek olan Amerikan Kültür Kolejinin temel atma törenine, Yunusemre İlçesi Kaymakamı Yüksel Topal, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Yaşar Coşkun, MTSO Başkanı Adnan Erbil ve Amerikan Kültür Koleji yetkilileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı olan ve aynı zamanda Amerikan Kültür Koleji’nin kurucuları arasında yer alan Yaşar Coşkun konuşmasında, “Manisa’ya yeni bir nefes, yeni bir soluk kazandıracağına inandığımız Amerikan Kültür Koleji eğitim kurumunun temel atma törenine katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Nitelik olarak artış olmalı

Türkiye’de bulunan özel okul sayısının Avrupa standartlarına kıyaslandığında çok geride olduğunu belirten Coşkun, “Ülkemizde bulunan özel okul sayısının diğer ülkelerle yarışamayacak kadar geride olduğunu biliyoruz. Avrupa Birliği içerisinde yüzde 22 olan özel okul oranı ülkemizde sadece yüzde 4 nispetindedir. Temennimiz nicelik olarak artması gereken özel okulların nitelik olarak da bir takım değişimler göstererek artarak gerçekleşmesi yönünde olur” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ise yetkililere, eğitim kurumlarının çoğalmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.   



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön