30 / 04 / 2024

Manisa Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Atatürk Evi restore edilecek!

Jeopark Belediyeler Birliği ile Salihli Belediyesi arasında, tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyonu için protokol imzalandı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin ortaklığında kurulan Jeopark Belediyeler Birliği, Manisa’nın daha iyi tanıtılması ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Jeopark Belediyeler Birliği ile Salihli Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Mustafa Ali Algan, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Jeopark Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri yer aldı. Protokol kapsamında Salihli Belediyesi’ne ait olan tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyonu gerçekleştirilecek.

Protokole imza atıldı

Jeopark Belediyeler Birliği adına protokolü imzalayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Jeopark’ın Salihli ilçemiz sınırları içerisinde kalan ve Adala Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Salihli Belediyesi’ne ait tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyon protokolü için bir aradayız. Amacımız Bu tarihi evi ilçemize kazandırmak” diye konuştu. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da restorasyon protokolünün hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Jeopark Belediyeler Birliği Başkanı Cengiz Ergün ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, restorasyon protokolünü imzaladı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön