Eğitim

Manisa OSB'ye ait bina devrediliyor

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Organize Sanayi Bölgesinden ve sanayicilerden yatırım ve ilgi beklediklerini bildirdi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, kentin 6 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip önemli bir sanayisi olduğunu belirterek, gerek eğitim, gerek sağlık, gerekse de kültürel alanlarda Manisa Organize Sanayi Bölgesinden ve sanayicilerden yatırım ve ilgi beklediklerini bildirdi.

Vali Güvenç, Vilayette düzenlenen törende, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ile mülkiyeti MOSB'ye ait olan Manisa Gümrük Müdürlüğünce kullanılan binanın Manisa Sağlık Müdürlüğü'ne "Ortak Sağlık Birimi" olarak kullanılmak üzere 20 yıllığına bedelsiz olarak devredilmesine
ilişkin protokolü imzaladı.

Törende konuşan Güvenç, düzenlenecek tesis içinde Ortak Sağlık Birimi, 24 saat Acil Sağlık Hizmet Birimi, Semt Polikliniği, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Kriz ve Afet Merkezi, işe giriş muayenelerinin yapılacağı birim ile Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın yer alacağını belirtti.

Ortak sağlık birimini gelecek ay geniş katılımlı bir törenle açacaklarını kaydeden Vali Güvenç, 12 milyon 500 bin lira keşif bedelli çevre yolunun inşaatının da başladığını açıkladı. MOSB yönetiminin çevre yolunun yapımına büyük ölçüde destek vereceğini anlatan Vali Güvenç, çevre yoluyla birlikte, aynı anda kış aylarında sorun olan
İzmir-İstanbul yolundaki Sabuncubeli geçidinin tünelle geçilmesi işinin de Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı yatırım programına alınacağını, tünel projesi ihalesine son teklif verme gününün 24 Aralık olarak tespit edildiğini kaydetti.

Vali Güvenç, "2010 yılı sonuna kadar da projeyi teslim eder ve 2011 yılı başlarında işin ihalesi yapılır diye düşünüyorum" dedi. Şehrin sorunlarıyla her geçen gün daha fazla ilgilenen MOSB'nin sosyal sorumluluklarını yerine getirdiğini dile getiren Vali Güvenç, Manisa'nın çok güçlü bir organize sanayisi ve sanayici gurubu olduğunu söyledi.

Vali Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek eğitim, gerek sağlık ve gerekse de kültürel alanlarda MOSB'den ve sanayicilerimizden yatırım ve ilgi bekliyoruz. Gururla söylüyorum ki, 6 milyar dolar yıllık ihracat kapasitesine sahip önemli bir sanayimiz var. Asgari 25 binin üzerinde çalışanı olan ve dünyayla rekabet edebilen, dünyanın öncü, saygın OSB'lerinden birine sahibiz. Sanayicilerimize her zaman destek olduk, onlara moral verdik, yanlarında olduk. Bunu sürdüreceğiz." Vali Güvenç, MOSB'deki yaklaşık 25 bin çalışanın sosyal ihtiyaçlarını
karşılayacak bir açık havuz, eğitim ve dinlenme tesislerine de ihtiyaç duyulduğunu, bunların yapılması için her türlü desteği vereceğini ifade etti.

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de 10 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 metrekarelik hizmet binasının bu protokol ile devredildiğini bildirdi. Türek, şöyle dedi:
"Ortak Sağlık Birimi, 24 saat Acil Sağlık Hizmetlerinin yanında, Semt Polikliniğiyle sağlık hizmeti sunacaktır. Türkiye de bir ilk olacak 'Ortak Sağlık Birimi', sadece 25 bin çalışanı olan 45 bin çalışana ulaşması hedeflenen MOSB ve çevresindeki Muradiye Sanayi Bölgesi, Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi ve Kenan Evren Sanayi Sitesinde (KESS) çalışan binlerce insana hizmet verecektir. Sağlık İl Müdürlüğüne ait değişik yerlerde bulunan muhtelif depoların bir araya toplanması kontrol ve idari kolaylıklar açısından da büyük önem taşımaktadır."
Konuşmaların ardından protokol, Vali Güvenç ve Türek tarafından imzalandı.
AA