29 / 04 / 2024

Manisa Salihli'deki Tip Ev projesinde ilk ruhsat verildi!

Manisa Salihli'deki Tip Ev projesinde ilk ruhsat verildi!

SALİHLİ'de Büyükşehir Yasası kapsamında köyden mahalleye dönüştürülen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere Salihli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz " Tip Ev Proje " hizmeti ses getirdi.



Salihli'de. Büyükşchir Yasası kapsamında köyden mahalleye dönüştürülen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere Salihli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz "Tip Ev Proje" hizmeti ses getirdi. 


Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya ile İmar ve Şehircilik Müdürü İsmail Hakkı Aslan tarafından tip ev projesi ve ruhsatı Emirhacılı Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Oğuz Doğan'a teslim edildi. 

6360 sayılı kanun uyarınca köyden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde. imar planı kapsamı dışında kalan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere Salihli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü taralından ücretsiz olarak hazırlanarak vatandaşların hizmetine sunulan tip ev projelerinde başvuruların başladığını belirten Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, "Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan mahallelerde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından beş değişik konut projesi hazırlandı. 

Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Salihli Belediyesi'nden ücretsiz olarak alabilirler. İmar ve Şehircilik Mıidürlüğü'nün hazırladığı tip ev projelerinin maliyeti ise yaklaşık olarak üç ile beş bin lira tutuyor. Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf ediyor. 

Emirhacılı Mahallesinden Oğuz Doğan, belediyemizden ilk projeyi ve ruhsatını aldı" dedi. 

Salihli Belediyesi'nin başlattığı tip ev projesi sayesinde hiçbir ücret ödemeden ev sahibi olacağını ifade eden Oğuz Doğan, "Belediyemizin hazırladığı projeyle çok zahmetli ve masraflı olan bu konuda bize destek oldular. Ev projesini ve ruhsatımızı aldık. Salihli Belediyesi'nc ve Belediye Başkanımız Zeki Kayda'ya teşekkür ederim " dedi. 


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön