Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı neden gecikti?
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1 Aralık'ta temeli atılmasına karşın yaklaşık 7 aydır çivi bile çakılmayan 560 yataklı şehir hastanesinin gecikme nedeninin, projedeki hasta odalarının mezarlığa bakmasından kaynaklandığını söyledi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 560 yataklı Şehir Hastanesi'nde proje tadilatına gidilmesinin nedenini açıkladı. Vali Bektaş, Sağlık Bakanlığı'nın yüklenici firmadan Şehir Hastanesindeki hasta odalarının mezarlığa baktığı gerekçesiyle proje tadilatı istediğini söyledi. Bektaş, "Bakanlık hazır projeyi ihale etmiyor. Firma bir proje hazırlamış ve ilgili bakanlığa sunmuş. Ancak projede hasta odalarının mezarlığa baktığı gerekçesiyle Bakanlık projenin yeniden tadilat edilmesini istemiş. Şimdi ilgili firma üç ayrı proje hazırlayarak Sağlık Bakanlığı'na sundu. Bakanlık projelerden birisini onayladığı zaman iş başlayacak. Gecikme bundan kaynaklanıyor" diye konuştu.
Vali Bektaş'ı ziyaret eden AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, temeli 1 Aralık 2013'te atılan ancak yapımı geciken 560 yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili soruları yanıtladı. Kamuoyundaki 'Şehir hastanesi yapımı iptal oldu' söylentilerini yalanlayan Tanrıverdi, "Türkiye'de belli sayıdaki hastanelerden birini Manisa'ya kazandırmak için büyük mücadele verdik. Temel atılmasının ardından proje tadilatı çalışması yapıldığı için gecikme yaşandı. Hastanenin yapımının iptali gibi bir durum asla yok. Hastaneyi Manisa'ya kazandıracağız. Gecikmesi tamamen özel sektörden kaynaklı bir sorun. Kendileriyle bir görüşme yaptım. Şehir hastanesi kesinlikle kazandırılacak" dedi.
Mezarlık ve cezaevi arasında
Şehzadeler Belediyesi sınırlarındaki Adnan Menderes Mahallesi üzerinde bulunan Kırtık Asri Mezarlığı, şehir çöplüğü ve F Tipi cezaevi üçlüsü arasındaki 97 bin 500 metrekare alana inşa edilecek Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi 6 yıldır yapılamıyor. Türkiye'de iller arasındaki yapımına ilk başlanan ve öncelikle 400 yataklı planlanan Şehir Hastanesi, 2009'da MHP'li Başkan Cengiz Ergün göreve gelince İl Sağlık Müdürülğü'ne devredilmedi. Dönemin Valisi Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün arasında yapılan görüşmeler sonucu şehir hastanesi olarak düşünülen arsa belediyenin bir kısım borcuna mahsup olarak Sağlık Bakanlığı'na devredildi ve imar sorunu çözüldü. İhale süreci başlatan Sağlık Bakanlığı, ilk iki ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. 2013'te ihalesi yapılan hastane için İstanbul'da Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı imza töreni yapıldı, arsa firmaya devredildi. 1 Aralık 2013'te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla temeli atılan hastanede geçen 6 ay boyunca hiç ilerleme kaydedilemedi.
Yeni Asır