02 / 05 / 2024

Manisa Soma'ya altyapı müjdesi!

Manisa Soma'ya altyapı müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Soma ziyaretinde muhtarlarla buluşarak, Soma yatırımlarını anlattı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’ün Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri Hizmet Binası'nda organize edilen öğle yemeğinde Somalı muhtarlarla bir araya geldi. Programa; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Yıldırım ve MASKİ İlçe Şefi Hüseyin Kocaayan da katıldı. Muhtarla sohbet ederek hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşan Başkan Ergün, ilçeye bağlı mahallelerde MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı çalışmalarına da değindi. 95 Mahalle Projesi kapsamında 8 mahallede toplamda 37 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı döşendiğinin altını çizen Başkan Ergün; ilk etabın dışında kalan mahallelerin ise 130 Mahalle Projesi ile daha kapsamlı şekilde ele alınacağını söyledi.

130 Mahalle Projesiyle 7 mahalle daha MASKİ’yle yenilenecek

“Hizmetin siyaseti olmaz” anlayışıyla çıktıkları yolda hiçbir ayrım gözetmeksizin Manisa’nın 17 ilçesine hizmet ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Ergün, Soma’da da Büyükşehir ve MASKİ ekiplerinin kesintisiz hizmet için sahada olduklarını sözlerine ekledi. İlçedeki altyapı çalışmalarının güncel durumuna da değinen Başkan Ergün, “95 Mahalle Projemiz kapsamında öncelik sırasına göre belirlediğimiz 8 mahallemizden 7’sinde alt ve üstyapı çalışmalarımızı noktaladık. 1 hafta içerisinde de tamamını bitireceğiz inşallah. MASKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Toplantısı’nda aldığımız kararla 114 Mahalle Projesi'ndeki sayıyı ilavelerle 130’a çıkardık. Kanalizasyon, içme suyu, enerji temini ve dere ıslahlarının yanında bu mahallelerimizin de yine üstyapılarını programımıza aldık. Şuan projelerimiz sırasıyla tamamlanıyor. Sonrasında da ihalesine çıkacağız. İlçemizde de 130 Mahalle Projesi kapsamında yapacağımız çalışmaları da ifade etmek isterim. Kanalizasyon, içme suyu ve enerji temini alanında; Ularca, Yırca, Bozarmut, Kozluören, Akçaavlu, Heciz ve Bayat mahallelerimizde çalışma gerçekleştireceğiz. Dere ıslah ve taşkın koruma konusunda da Ularca, Yırca, Bozarmut ve Kozluören’de çalışmalarımız olacak. Somamızı daha sağlıklı bir altyapı kavuşturmak için çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz” dedi.

İlave çalışmalarla hizmetin ardı arkası kesilmiyor

130 Mahalle Projesi’nin yanı sıra, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan altyapı çalışmalarından da söz eden Başkan Ergün, “İl genelinde yaptığımız yatırımlarla her mahallemizin ihtiyacına mümkün ölçüde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu projelerimizin içerisinde yer almayan ancak ihtiyaç duyulan yerlerde de İller Bankası ile iş birliği içerisinde çalışarak altyapı yenilemeleri gerçekleştireceğiz. Cenkyeri mahallemizde kanalizasyon, Yağcılı mahallemizde hem kanal hem de içme suyu hattının yenilenmesi için proje çalışmalarımız sürüyor. Aynı iş kapsamında, Avdan mahallemizde bir atıksu arıtma tesisi kurmayı planlıyoruz. Yine Avdan’da daha sağlıklı su temini için içme suyu depo ve şebeke yenilemesinin projeleri yapılıyor. El birliğiyle ilçemizin tüm mahallelerini daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek için dört bir koldan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön