28 / 04 / 2024

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, şehrin her yerinde güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak amacıyla 2019'da Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı’dan sonra Bergama’da da yola çıktı. İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısı Bergama 2. Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirildi. Merakla beklenen toplantıya  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dışında Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, S.S. Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mesut Çalıştıroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Bergamalı katılım sağladı.

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer den Bergama ya İZBAN müjdesi!

BUCA METROSU MÜJDESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan haberin detaylara göre yaptığı açıklamada İZTAŞIT kolaylığının vatandaşlara ve şoför esnafına sağladığı katkıları anlatan Başkan Soyer, “İzmir’de son 5 senedir güvenli, engelsiz, ekonomik ve doğayla uyumlu bir toplu ulaşım stratejisi uyguluyoruz. Bu doğrultuda hükümetten tek bir kuruş almadan kendi kaynaklarımızla İzmir’in tarihinde hayata geçirilen en büyük yatırımı başlattık. ‘Yapılamaz’ denilen Buca Metrosu’nun temelini attık. Senede 400 bin yolcu taşıyacak olan Buca Metrosu, İzmirlilerin vergilerinin en verimli ve en doğru şekilde kullanıldığı proje oldu. Buradan bir defa daha Buca’ya ve tüm İzmir’e müjde vermek istiyorum. Buca Metrosu’nu söylediğimiz zamandan önce açıp İzmir’in ulaşımında bir devrimi yapacağız. Diğer bir taraftan yine kendi kaynaklarımız ile yapmış olduğumuz Narlıdere Metrosu’nu ve Çiğli Tramvayı’nı tamamladık. Her ikisini de 2024 yılının Şubat ayında açıyoruz. Bu şehir için sürekli artan trafik sıkışıklığına çare olacak” dedi.

Açıklamasında “Tüm engelleri aşarak İZBAN’ı Bergama’ya getireceğim” diyen Başkan Tunç Soyer, konuşmasında Bergamalılara bir de müjde verdi. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları tamamlanmış olan İZBAN’ın Bergama etabının 2024 yılı sonrası yapılmasının planlandığını kaydeden Başkan Soyer, “Önümüzdeki dönemde Bergama’ya İZBAN’ı getireceğim. İZBAN’ı Bergama’ya getirmek için Raylı Sistemler Dairemiz son dört ysenede tüm hazırlıkları tamamladı. Çok sayıda alt geçit ve üst geçit projesi hazırladık. Şimdi de sıra üzerine düşenleri yapmak için TCDD’de. Benim sözüm söz; dediğimi yapmak için canla başla çalışacak, TCDD’yi ikna edecek ve tüm engelleri aşarak İZBAN’ı Bergama’ya mutlaka getireceğim” diye konuştu.

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Resmen açıklandı! İstanbul'da asgari ücretle yaşanılmaz!

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!


Geri Dön