28 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'ya Aile Sağlığı Merkezi müjdesi!

Manisa Turgutlu'ya Aile Sağlığı Merkezi müjdesi!

Boyacı ustası, 78 yaşındaki hayırsever İlhan Filiz Asılı, Turgutlu'ya kardeşi merhume Sevinç Asılı ile birlikte adının verileceği Aile Sağlığı Merkezi yaptırıyor. Asılı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile bu konuda protokol imzaladı.




Boyacı ustası, 78 yaşındaki hayırsever İlhan Filiz Asılı, Turgutlu'ya kardeşi merhume Sevinç Asılı ile birlikte adının verileceği Aile Sağlığı Merkezi yaptırıyor. Asılı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile bu konuda protokol imzaladı. Merkezle ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, merkezin Turan Mahallesi'nde hayırsever Asılı adına kayıtlı taşınmaz üzerine beş hekimlik Aile Sağlığı Merkezi olarak inşa edileceğini söyledi. Tay, "Bina, üç kat olacak ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne devredilecek.


Sağlık Merkezi olarak kullanılacak zemin ve birinci kat 286 metrekare olacak. Hayırsever, yaşamı boyunca ikinci katta ikamet edecek.

Merkeze hayırseverin merhum kardeşi Sevinç Asılı hayrına, 'Turgutlu 13 Nolu İlhan Filiz- Sevinç Asılı Aile Sağlığı Merkezi' olarak isimlendirilecek" dedi. Hayırsever İlhan Filiz Asılı da vefatından önce böyle bir hayır yapmayı arzuladığını belirterek, kendisine bu imkanın sunulması nedeniyle teşekkür etti.



Yeni Asır


Geri Dön