28 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Manisa Yunusemre'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bakanlık onayları alınan Mutlu ve Lalapaşa mahallesinde vatandaşlar ile buluşup projenin önemini anlattı. 



Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirmeyi planlayan Manisa Yunusemre Belediyesi, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi için önümüzdeki süreçte ihaleye çıkacak. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Çarpık, eski, kullanım ömrünü tamamlayan konutların bulunduğu 2 mahallede projenin maketleri oluşturuldu. Vatandaşlarla görüşmeler hızla sürerken, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi mahallede hak sahipleriyle buluşup, projenin önem hakkında konuştu. Ziyarette Başkan Çerçi’ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Meclis Üyesi Arif Alkan ve Daire Müdürleri eşlik etti.

Önümüzdeki zamanlarda ihaleye çıkılacak
10 hektarlık alan üzerinde uygulanacak proje için Ocak ayında ihaleye çıkmayı planladıklarını anlatan  Başkan Çerçi, ilk kazmayı ise yerel seçim öncesi vurmayı planladıklarını belirtti. 

Belediye Başkanı Çerçi açıklamasında şu açıklamalarda bulundu: “Mutlu ve Lalapaşa mahallelerimizde 10 hektar alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında bakanlık onaylarımızı aldık. Ocak ayında ihalemizi yapmayı, mart ayında da ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Etap etap ilerleyeceğiz. Bölgemizde hak sahiplerimizle görüşmelerimiz başladı, oldukça da güzel geçiyor. Hak sahiplerimiz Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne gelerek projenin maketini görebilirler. Çok güzel bir şehircilik örneği olacak.”

Çarpık yapılaşma nedeniyle vatandaşların yaşadığı sıkıntının bu projeyle aşılacağının altını çizen Mutlu Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu da, kentsel dönüşüm projesi için Başkan Çerçi ve ekibine teşekkürlerini iletti.
 


Geri Dön