09 / 05 / 2024

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Mania Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 'İmar Bilgi Sistemi' ile vatandaşların arsalarının imar durumunu internet ortamından öğrenmesini sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, 2 yıllık bir çalışma neticesinde il genelinde numarataj çalışmasını bitirdiklerini ve arsalarla ilgili bütün verilerin internet ortamına yüklendiğini ifade etti. İşyeri, konut, kırsal mahallelerdeki cadde ve sokakları tek tek fotoğraflayıp numaralandırdıklarını belirten Memiş, "Eğer bu işi dışarıdan bir şirkete yaptırmış olsaydık, 15 Milyon TL'lik bir rakam ödemek zorunda kalırdık. Ama sıfır maliyetli kendi personelimizle bu işi başardık. Artık vatandaşımız www.manisa.bel.tr adresindeki kent rehberine girerek istediği adresi fotoğrafı ile anında görebilecek. Numarataj işlemini Türkiye'de en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya koyan sayılı belediyeler arasındayız" diye konuştu. 'Kent Rehberi' uygulamasına yeni bir çalışma daha eklediklerini söyleyen Memiş, bu çalışma ile artık vatandaşların Manisa'nın il genelindeki trafik yoğunluğunu da anında görebileceğini dile getirdi. 


İmar Bilgi Sistemi sayesinde Şehzadeler, Yunusemre, Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinin imar durumlarının sayısallaştırılarak sisteme işlendiğini anlatan Metin Memiş, "Diğer ilçelerde ise çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığı zaman artık vatandaşımız belediyeye gelmeden arsasının, konutunun imar durumunu büyükşehirin web sitesinden görebilecek. Bu uygulamanın birçok kurumunun işlerini de kolaylık sağlayacağına inanıyoruz diye konuştu. 


"HİZMETLER CEP TELEFONUNA GELECEK"

Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, ürettikleri yazılımlar sayesinde birçok belediyeye örnek olduklarını ifade ederek, bazı belediyelerin uygulamaya koydukları çalışmaları görmek ve örnek almak için kendilerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Memiş yaptığı açıklamada, "Özellikle kent rehberi, numarataj, Çözmer gibi çalışmalarımız bir çok belediyelere örnek oldu. Bizi ziyaret ederek uygulamalarımız hakkında bilgi alıyor ve kendi belediyelerinde hayata geçirmek istiyor. Hedefimiz belediyecilik hizmetlerini daha kolay hale getirmek. Önümüzdeki aylar içerisinde Android ve İOS uygulamasını hayata geçirerek hizmetler cep telefonuna gelecek. Böylece vatandaşlarımız belediyecilik hizmetlerinde tüm sorgulamalarını, başvurularını, ödemelerini tek bir tuşla yapabilecek" diye konuştu. 


Hürriyet 




Geri Dön