27 / 04 / 2024

Manisa'da imar plan gerginliği!

Manisa'da imar plan gerginliği!

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi arasında imar planı gerginliği yaşandı.



MANİSA Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi arasında imar planı gerginliği yaşandı. AK Partili Çerçi, Ergün'ü imar planlarını ötelemekle suçlayıp, Manisa Belediyesi zamanında Cengiz Ergün'ün hazırladığı, AK Parti'nin kabul etmediği Manisa'nın imar planlarının intikamını aldığını savundu. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda, Büyükşehir Yasası'ndan önce belediye statüsündeki Yunusemre ilçesi sınırları içinde yer alan Muradiye Mahallesi'nin imar planları tartışma yarattı. Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan 5 binlik imar planlarında eksiklik bulunduğu öne sürülerek meclis gündeminden düşürülmesi görüşüldü. Yaklaşık 2 yıldan bu yana Muradiye'nin imar planlarıyla uğraştıklarını belirten AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yeni ruhsat veremediklerini ve planların geçirilmemesi halinde 5 yıl içinde düzensiz yapılaşma ile mahallenin nüfusunun 100 bine yükselebileceğini savundu. Çerçi, "Muradiye Mahallesi kaosa doğru sürükleniyor. Vatandaşlardan imarla ilgili çok ciddi eleştiriler alıyoruz. Mecliste eksik olduğu öne sürülerek her defasında ötelenen planlar nedeniyle zor durumdayız. Yeni planlar için 22 kurumdan görüş aldık. Muradiye'nin planları sabote ediliyor. Burası ideolojik bir kurum değil. Meclis üyeleri sağduyulu davranmalı. Bunun Türkçesi hizmete engeldir" dedi. 


Planda eksikler bulunduğuna dikkat çeken MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Geçen kasım ayından bu yana niye tamamlamadınız? Siz geçen dönemdeki planları niye iptal ettiniz? Siz müteahhitlere ruhsatları verebilir durumdasınız. Sizin endişeniz, telaşınız nedir?" diye konuştu. Tartışmaların ardından plandaki eksikliklerinin Yunusemre Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması ile giderilmesi ve planın yeniden imar komisyona gönderilmesine karar verildi. 


Hürriyet 


Geri Dön