29 / 04 / 2024

manisa imar planlaması

manisa imar planlaması

MANİSA'da imar planı sınırı dışında kalan ve mevzi imar planı düzenlenmesiyle engellilere yapılan okul, yol yapılamamasından ve su bağlanamamasından dolayı hizmete açılamadı.

Manisa'da imar plan gerginliği!

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi arasında imar planı gerginliği yaşandı.

Manisalı müteahhitler dört gözle imar bekliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

İzmir ile Manisa'nın geleceği askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16 Kasım 2015 tarihinde İzmir ve Manisa'nın 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nı onayladı. 31 Aralık 2015 tarihine kadar bu planlar askıda kalacak ve sonra da kesinleşecek.

Manisa'da imar planları kademeli yapılacak!

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, kentin en büyük sorunu olan imarı, ilçelerin büyükşehirle birlikte kademe kademe hayata geçireceğini söyledi.

Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor?

Siyasi partilerin neredeyse tamamında, yerel yönetimlerin güçlendirme konusu önemli bir yer tutuyor. Ama nedense bu vaatlerle iktidara gelen siyasi partiler tam tersi bir uygulama içine giriyor. Peki Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor?

Manisa'da imar planlamasında ilçelere işbirliği çağrısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "toplantının amaçlarından biri, temel belediyecilik hizmetlerinden bir tanesi olan imar planlama konusunda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki işbirliğinin hangi düzeyde olacağın

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa'da 30 yıllık imar sorunu çözüme kavuşuyor! 

Manisa'da uzun süredir yılan hikayesine gelen imar sorunları çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar çalışmalarında son gelinen aşamayı anlattı. 

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Manisa’nın imar planları için Yunusemre Belediyesi ile toplantı gerçekleştirildi.

Manisa Şehzadeler'in imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında gelinen son durum hakkında görüş alışverişi yapmak için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bir araya geldi.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.

Manisa Nurlupınar'da imar planı isyanı!

Manisa'da yıllar boyunca imar planı bekleyen Nurlupınar mahallesi halkı isyan etti. Siyasetçiler yıllar boyunca bu mahalleye bir tek çivi bile çakmadı.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Manisa Turgutlu'nun yeni imar planına 'fay hattı' kriteri!

'Turgutlu'nun Fay Hatları ve Deprem' konferansında konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu'nun imar planının fay hattı dikkate alınarak yapılacağını söyledi.

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

manisa imar planlaması Haberi

manisa imar planlaması

MANİSA'da imar planı sınırı dışında kalan ve mevzi imar planı düzenlenmesiyle engellilere yapılan okul, yol yapılamamasından ve su bağlanamamasından dolayı hizmete açılamadı. 


Dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz zamanında 2013'te yatırım programına alınan, Yunusemre'nin Barbaros Mahallesi'ndeki Hayvan Barınağı arkasında bulunan alana yapılan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM), aradan geçen 3 yıla rağmen hizmete başlayamadı. Engelli aileleri 150 öğrenci kapasiteli okulun açılmasını, özlemle beklediklerini söyledi. 


Milli Eğitim yetkilileri, bölgede imar sorunu olduğundan dolayı okul yolunun yapılamadığını ve suyunun bağlanamadığını bildirdi. İmar planı dışında kalan ve mevzi imar planı düzenlemesiyle yapılan okul, imar planı düzenlemesiyle yol yapılmasını bekliyor. Yıllardır engelliler için okul yapılmasını bekleyen iki engelli annesi Saadet Şarenoğlu ve Raşide Kuyumcu, imar sorununun biran önce çözülerek okulun eğitime açılmasını istedi. Vatandaşlardan Saadet Şeranoğlu,...