28 / 04 / 2024

Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım projesi için çalışmalar başladı!

Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım projesi için çalışmalar başladı!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Turizm Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı"na sunulan "Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım" projesi için uygulama çalışmalarına başlandı.




Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Turizm Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı"na sunulan "Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım" projesi için uygulama çalışmalarına başlandı. Zafer Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Ömer Akar ilk izleme ziyaretini yaptı. Akar, proje ekibiyle bir araya gelerek program hazırladı ve uygulama sahasında incelemeler yaptı. 

Proje hakkında açıklamada bulunan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Özgür Yılmaz, "Yönetim Kurulumuzca, Bülent Koşmaz Hizmet Binası içerisinde kongrelerin organize edilebileceği, altyapı sorunu olmayan, modern, izole ve gerekli teknik donanıma sahip bir tesis inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar Zafer Kalkınma Ajansı'nca açılan ilgili Mali Destek Programı ile buluşunca projemiz yaklaşık 415.000 TL hibe desteği kazandı. Yönetim Kurulumuz önemli bir ihtiyacı fark etti. Bugün ilimizde kongre yapılmıyor olması, böyle bir potansiyelimiz olmadığını göstermez. Umuyoruz ki kongre merkezinin inşası ile bilimsel, sınai, ticari çok çeşitli alanlarda ilimiz de ihtisas kongrelerine ev sahipliği yapabilecek" dedi. 14 ay sürecek proje çalışmalarının ardından Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası içerisinde konrge merkezi inşa edilecek.


Yeni Asır




Geri Dön