02 / 05 / 2024

Manisa'da Ramazan Bayramı tatili boyunca 12 ayrı noktada yangın çıktı!

Manisa'da Ramazan Bayramı tatili boyunca 12 ayrı noktada yangın çıktı!

Manisa Orman İşletme Müdürü Akın: Son zamanlarda Turgutlu ilçesinde çıkan yangınlarda kasıt olduğunu düşünüyoruz. Ramazan Bayramı tatili döneminde 12 ayrı noktada orman yangını çıktığına işaret etti...





Yalçın Akın, "Bayram tatili boyunca aldığımız olağanüstü tedbirler sonucu bu yangınlar fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Bu kadar kısa zaman periyotunda bu kadar fazla yangının çıkmasının nedeninin kasıt olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, Turgutlu'da 5-10 kilometre mesafe içinde bu kadar sık aralıklarla, alınan önleyici tedbirlere rağmen bu kadar yangının çıkması kasıt şüphesini akıllara getiriyor. Ancak ne kasıtla yakıldığını faili bulunamadığı için bilemiyoruz" diye konuştu.


Yangınlardaki kasıt şüphesinden dolayı jandarma ve emniyet ekiplerine durumu bildirdiklerini vurgulayan Akın, emniyet güçlerinin konuyla ilgili çalışmalar yaptığını, tedbirleri arttırdıklarını kaydetti. Yangın söndürme ekiplerinin bölgede alarm durumunda bekletildiğini ifade eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Orman yangınlarıyla mücadelede en son teknolojiyi kullanıyoruz. 12 gözetleme kulemiz, 1 yangın hareket merkezimiz, 30 ekip, 2 ilk müdahale timi olmak üzere toplam 178 orman işçisi görev yapıyor. Tüm teknik elemanlarımız ve memurlarımızı her an yangına gidecek şekilde hazır bekletiyoruz. Öyle ki dozerlerimizi bile tırın üzerinde bekletiyoruz. Ormanlara giden 360 kilometre uzunluğundaki yolların bakımını, 19 kilometre kule yolları bakımımızı ve 600 kilometre orman yolları tamir bakımımızı tamamlamış bulunmaktayız.


Birinci hedefimiz yangınlara 15 dakika içinde müdahale edip kısa sürede kontrol altına almak. Bunun için vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Olası bir yangında vatandaşlarımızın hiç vakit kaybetmeden Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı'nı aramalarını ve ormanlarda gördükleri şüphelileri emniyet ekiplerine haber vermelerini istiyoruz."


Manisa genelinde 1 Mayıs'tan bugüne kadar 144 orman yangını çıktığını hatırlatan Akın, yangınlarda 463 hektar devlet ormanı ile 235 hektarlık ziraat arazisinin zarar gördüğüne dikkati çekti.


Yalçın Akın, yanan 463 hektar ormanlık alanda sonbaharda arazi hazırlıklarını tamamlayacaklarını ifade ederek, ilkbaharda Manisa halkının da katılacağı fidan dikim töreniyle yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.


Geri Dön