03 / 05 / 2024

Manisa'daki prosesli paket arıtma tesisinin açılışı yapıldı!

Manisa'daki prosesli paket arıtma tesisinin açılışı yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi'nde hayata geçirdiği 5 bin nüfusa hitap edecek olan günlük 500 metreküp kapasiteli prosesli paket arıtma tesisinin açılışı yapıldı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiliköy Mahallesi'nde hayata geçirilen ve 5 bin nüfusa hitap edecek olan günlük 500 metreküp kapasiteli prosesli paket arıtma tesisi törenle hizmete açıldı. Göreve geldiği ilk günden beri çevreci bir belediye olmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Cengiz Ergün, arıtma tesisleri il geneline yayacaklarını söyledi.

Manisa'nın çevre projeleri hakkında bilgi veren Ergün "Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi konusunda son aşamaya geldik. Uzunburun köyü Sarıçam mevkiinde inşa edeceğimiz modern katı atık bertaraf tesislerinin prosedürlerinde son aşamadayız. İhale prosedürleriyle ilgili hazırlıklarımız başladı. Manisa'nın 40 senedir problemi olan çöp tesislerin ihale süreci inşallah yılbaşına kadar tamamlanacak. En az 35 milyon TL'nin üzerindeki dev yatırımının süreci başlamış olacak. Mevcut atık su arıtma tesisleri de nüfusun 120 binlerden 360 binlere ulaşması nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyordu. Kapasitesinin sıfırdan yenilenerek, yaklaşık 600-700 bin nüfusa tekabül edecek, Manisa'nın önümüzdeki 25-30 yılını karşılayacak tesisler Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön