28 / 07 / 2024

Mantoyap 3. fabrikasını açmaya hazırlanıyor!

Mantoyap 3. fabrikasını açmaya hazırlanıyor!

Sekreter olarak çalıştığı yalıtım firmasında işin inceliklerini öğrendi. İşten ayrıldı, aynı malzemeleri önce pazarladı sonra üretim tesisi açtı. Şimdi Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye yalıtım malzemesi ihraç ediyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ardahan’da 1973 yılında elektriği ve suyu olmayan bir köyde doğan, iş hayatına sekreter olarak atıldığı yalıtım firmasında sektörle ilgili tüm incelikleri öğrenen girişimci Nurcan Özdemir, Bursa’da kurduğu firmasıyla kısa sürede zirveye yükseldi. Türkiye’nin kadın girişimcisi ödülünü de alan Nurcan Özdemir ilginç hikayesini şöyle anlattı:



Kendi işini kurdu


“İlkokulu Ardıçdere köyünde, ortaokulu Ardahan Yatılı Bölge Okulu’nda tamamladım. 1989’da ailemle Bursa’ya göç ettim. Avukat yanında sekreter olarak çalışmaya başladım. Çalışırken tanıştığım bir müvekkilin iş teklifiyle hayatımın akışı tamamen değişti. Yalıtım malzemeleri satan bu iş yerinde sekreter olarak çalışmaya başladım. 1998’de firmadan satış ve pazarlama müdürü olarak kendi isteğimle ayrıldım ve aynı yıl evlendim. Kendi işimizi kurmaya karar verdik. 35 metrekarelik bir dükkan tuttuk, ilk kirayı kayınvalidemden aldığımız parayla ödedik. Kısa sürede bunun yakınında daha büyük bir dükkan tuttuk. 2007’ye kadar Bursa ve çevresinde pek çok iş yaptık. Bu süreçten sonra sattığımız ve uygulamasını yaptığımız yalıtım malzemesini üretmeye karar verdik. Bir sanayi sitesinde arsa alıp üretim tesisi kurduk. Kısa sürede ikinci fabrikayı da açıp yalıtımla ilgili 350’ye yakın ürünü üretmeye başladı. Başta Almanya olmak üzere yakın ülkelere ihracat yapıyoruz. Bu süreçte eşimden çok büyük destek gördüm. Ailem de bu noktaya gelmemde çok önemli pay sahibi oldu.”


3. fabrika yolda


Özdemir, iş yaşantısında Bursa ölçekli pek çok ödül aldığını ancak 2012 senesinde 6 bin 200 kadın girişimci arasından birinci seçilerek “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” ödülünü almanın kendisini daha da yüreklendirdiğine dikkati çekerek, bu moralle üçüncü fabrikayı kurup başka bir sektöre atılmaya karar verdiklerini vurguladı.


‘Ayağınızı gazdan sakın çekmeyin’


Artık kurumsal bir yapıya kavuştuklarını belirten Nurcan Özdemir kadınlar için rol modal olmayı istediğini, siyasetle de ilgilendiğini belirtirken kadınlara da şu tavsiyelerde bulundu: “Ayağınızı gazdan çekmeyin. Şu anda çok güzel destekler var. Kadınlar her şeyi yapabilir. Ben de başardım, sıfırdan geldim. Ülkemizde istikrarın etkisiyle ortaya çıkan büyümenin kadınlara ciddi anlamda pozitif yansıması oldu. Ülkemizdeki güven ortamı, sosyal, iş ve siyasi hayatta kadınların daha etkin rol oynamasına olanak sağlıyor. Ben de bu kadınlardan biri olarak yatırım yaptım ve bunun karşılığını da aldım.”


Milliyet


Geri Dön