02 / 05 / 2024

Mar Yapı Ünlü Tasarımcı Starck'ı Güneşli'ye getirdi!

 Mar Yapı Ünlü Tasarımcı Starck'ı Güneşli'ye getirdi!

Basın Ekspres Yolu'ndaki 'G-YOO' projesini ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck'a tasarlattıran Mar Yapı'nın patronu Münir Özkök, "Paris'teki La Defense gibi modern bir yapılaşmanın adımını atmayı planlıyoruz" diye konuştu.



Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck'ın tasarımına imza attığı 200 milyon liralık 'G YOO Inspired by Starck' projesinde satışlara başlayan Mar Yapı, aradan geçen bir aylık dönemde projenin önemli kısmını sattı. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, istanbul Basın Ekspres Yolu üzerinde geliştirilen projede 35 katlı 120 metrelik binanın tasarımıyla bölgenin dönüşümüne katkıda bulunacağını söyledi. Özkök, "Bu projeyi yapmaya karar verdiğimizde 'Güneşli'de Starck'ın ne işi var' tepkisi gördük. Starck insanların aklına 'pahalı'yı getiriyor, oysa Güneşli, sanayinin ortasında gelişen bir nokta olarak Starck'ın daha geniş bir kitleye ulaşmak için dikkatini çekti. Paris'teki La Defense gibi modern bir yapılaşmanın adımını atmayı planlıyoruz" dedi. 



STARCK'A YABANCILARIN İLGİSİ SATIŞA DÖNÜŞTÜ 

Fransız tasarımcı ile 2013'teki MIPIM Fuarı'nda tanıştıklarım anlatan Münir Özkök, 17 dönümde yükselen projede büyüklükleri 47 ile 113 metrekare arasında değişen 1 + 0,1 + 1 ve 2+1 tiplerinde konutların bulunduğunu söyledi. Özkök, "Tasarım, 24-30 yaş arasında bulunan genç nesilin talebini sağladı. Bunun yanı sıra Philippe'e yabancıların ilgisi satm almaya dönüştü. Metrekareyi 4500 üradan satıyoruz" dedi. Özkök, projenin hayata geçmesinin bölgedeki yeni projelere de ilham vereceğini belirterek, "Bundan sonra projenin yanında şirketler kötü bir şey yapamazlar. Yaparlarsa bilirler ki satamazlar. Şu anda Basın Ekspres'te büyün yapıcılar yarış halinde. Bu rekabetten çok güzel eserler çıkacağma inanıyorum" diye konuştu. 


'YURTDIŞINA GORE İSTANBUL'DA EV BEDAVA' 

Yabancıların İstanbul'a yönelik ilgisinin, şehire güvenlerinin artmasına yönelik bir işaret olduğunu anlatan Özkök, "insanların Londra'da, New York'ta, Paris'te evleri var, İstanbul'da olmaları prestij meselesi oldu.


BODRUM PROJESİNE GELECEK YIL BAŞLAYACAK 

Bodrum Marina'ya 600 metre uzaklıktaki Dazlaktepe'de bu yıl inşaata başlayacaklarını belirten Özkök, "10 malikâne ve 37 tane de 2+1, 3+1 tiplerinde rezidans yapacağız" dedi. Münir Özkök, Bodrum'da 80 dönümlük alana sahip Kızılburun Yarımadası'nda ise villa ve rezidans bölümlerinin bulunacağı bir proje yapacaklarını söyledi. Bayramoğlu'nda 'GMarin by Divan' projelerinin de devam ettiğini anlatan Özkök, "Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesine yakın yerde 556 konuttan 180 konutun satışına devam ediyoruz" dedi. Özkök, projedeki metrekare fiyatlarının 1800 liradan 2500 liraya çıktığını kaydetti. 



ROTANA ORTAKLIĞININ LANSMANI DUBAİ'DE 

Basın Ekspres'i 'La Defense' yapacak Dubai merkezli otel zinciri Rotana ile Güneşli'de 75 milyon liraya mal olacak 'Tri G' isimli 30 katlı otel ve rezidans kulesi projesinde ortak olduklarını anlatan Özkök, şu bilgileri verdi: "152 odalı bir oteli olacak Rotana'nın, yanında da kira garantili olarak işletilecek 150 rezidans dairesi bulunacak. Rotana normalde otel işletmeciliği yapıyor, yatırımcıların otellerini işletiyor. Ancak Rotana ilk defa bizimle ortaklık yapma kararı aldı. 

Yüzde 60'lık kısmı bizde kalmak üzere onlarla ortak olduk. Gelecek ocak ayında lansmanı Dubai'de yapacağız." Özkök, Rotana'nın Bodrum projesiyle ilgili olarak da kendileriyle görüştüğünü belirterek, ünlü zincirin Avrupa'ya çıkış kapısı İstanbul olduğu için burada 10 tane otel yapma hedefinin bulunduğunu anlattı. 


Habertürk 


Geri Dön