17 / 05 / 2024

Mardan Palace starlarla açıldı!

Mardan Palace starlarla açıldı!

Antalya'nın Kundu sahilinde Mardan Palace dünyaca ünlü isimlerin katıldığı törenle açıldı



Antalya'da Azeri asıllı Rus iş adamı tarafından 1.4 milyar dolara yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli dün gece görkemli bir törenle hizmete girdi. Temeli 3.5 yıl önce atılan ve 180 bin metre karelik alana yapılan otelin açılışına önceki gün Antalya'ya gelen ve 1.5 milyon dolar ödenen dünya starları da katıldı. Antalya dün muhteşem günlerinden birini yaşadı. Ünlü sanatçılar Monica Bellucci, Sharon Stone, Richard Gere, Tom Jones, Mariah Carey, Paris Hilton ve Seal dün öğleden sonra çok sayıda Türk ve yabancı gazetecinin izlediği basın toplantısı düzenledi. Otelin gece yapılan açılışı ise "kırmızı halı" serenomisiyle başladı. Gecede ünlü konukların yanı sıra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da hazır bulundu. Açılışta, 20 dakikalık havai fişek gösterisi yapıldı. Gece, Sharon Stone ve Richard Gere'nin sunumuyla devam etti. Kırmızı halıda yaklaşık 15 dakika kalan ünlü İngiliz soul şarkıcısı Seal samimi hareketleriyle dikkat çekti.

İLHAM KAYNAĞIM STONE
BELLUCCİ "Benim ilham kaynağım Sharon Stone'dur. İkimiz de Dior'un yüzüyüz" dedi. Güzel bir ailesi olduğunu belirten Belluci, "Güzelliğimin en büyük etkisi çevremdeki insanlardır" diye konuş

TÜRKİYE'Yİ GEZMEK İSTİYORUM
RİCHARD Gere Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken şöyle dedi: "Keşke gezip görebilmek için fırsat olsaydı. Eşimle birlikte fazla tanınmadan bu sıra dışı ülkeyi gezmeyi çok istiyorum."

ABD'Lİ ŞARKICI ÇOK KEYİFLİYDİ
MARDAN Palace'ın açılışına katılanlardan biri de ünlü Amerikalı şarkıcı Mariah Carey'ydi. Törenin yapıldığı geceye son olarak gelen Carey'nin keyfi gözlerden kaçmadı. Gecede sahne de alan Carey gazetecilerin ısrarı üzerine poz verdikten sonra otele geçti.

TEKRAR GELMEK İSTİYORUM
"ÖZELLİKLEkriz döneminde İsmailov'un böyle bir istihdam sağlaması çok güzel bir şey" diyen Stone, "Tahmin ettiğimden çok daha güzel bir ülke, hem havası hem de insanları. Geldiğimde 12 saat uyudum fakat burayı gördükten sonra tekrar gelmek istiyorum" dedi.

KIRMIZI HALIDA GAZETECİLERE ŞOV YAPTI
GECEYE katılan Paris Hilton, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Üzerindeki pembe tüllü elbisenin bir Türk tasarımcı tarafından hazırlandığını belirte Hilton kırmızı halıda gazetecilere 10 dakika poz verip adeta şov yaptı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çırağan'ın 1,4 milyar dolara Antalya'da kardeşi oldu 
 
Antalya'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli dün açıldı. Açılış törenine dünyaca ünlü isimler geldi. Yaklaşık 1,4 milyar dolara mal olan otelin açılışına katılmak üzere Antalya'ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve soul şarkıcısı Seal yer aldı.  
 
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de açılış için iki gün önce Antalya'ya geldi.

Oteli yaptıran Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, bir gazetecinin, "Neden böyle bir oteli Türkiye'de yapma gereği duydunuz?'' sorusuna, "Bu otelin yanında Kremlin Palace var. Bunu bir Türk işadamı inşa etmişti. Biz de İstanbul'un eserlerini bir otel kompleksinde bir araya getirelim istedik ve böyle bir otel yaptık.'' karşılığını verdi. İşadamı, otelin maliyeti hakkında sorulan sorulara ise, "Şu anda otelde görünenler bu yatırımın karşılığıdır.'' diyerek açıklama getirdi. Mardan Oteli'nin dünyaca ünlü konukları basın toplantısında buluştu. Sharon Stone, otelin yüzme havuzundan başlayıp en küçük detayına kadar çok güzel olduğunu kaydetti. Stone, "İsmailov'un cömertliğinin, detaylara yansıdığını görebiliyoruz. Özellikle kriz döneminde İsmailov'un böyle bir istihdam sağlaması ve yatırım gerçekleştirmesi çok güzel bir şey." dedi. Seal ise tasarımdaki her şeyin İsmailov'un eseri olduğunu belirterek, bunun da inanılmaz olduğunu söyledi. İsmailov'u kutlamak gerektiğini ifade eden Seal, "Otelde Osmanlı İmparatorluğu çizgileri bulunuyor. Gerçekten burada Osmanlı İmparatorluğu'nun altın çağını hissettim. Bir yatırım yaparken, kültüre saygı duyup onu korumalısınız." diye konuştu. Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Richard Gere, şöyle devam etti: "Keşke Türkiye'yi gezip görebilmek için fırsatım olsaydı. Eşimle birlikte fazla tanınmadan bu sıra dışı ülkeyi gezmeyi çok istiyorum." (Zaman)
Mardan Palace'a 1.4 milyar dolar yatırırken korkmadım

Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolarlık yatırımla yapılan Mardan Palace, dünyaca ünlü sanatçılar ve Hollywood yıldızlarıyla görkemli bir açılış yaptı. Antalya'nın Kundu sahiline küçük bir İstanbul konduran İsmailov, "Başka bir ülkede olsa krize yatırımda yakalandım diye korkardım. Ama Türkiye'de böyle bir endişe duymadım" dedi.

ANTALYA'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli, dünyaca ünlü sanatçılar ve Hollywood yıldızlarının katılımıyla görkemli törenle açıldı. Gümüş çatal, kaşık, bıçak, cam ve porselen takımlarına bile 25 milyon Euro harcanan lüks otelin açılışında AST Group Başkanı Telman İsmailov, 1.4 milyar dolarlık Mardan Palace yatırımıyla 20 yıllık arzusunu gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye'yi çok sevdiğim için bu yatırımı gerçekleştirdim. Her zaman bu ülkeye böyle büyük bir yatırım yapmayı arzu ediyordum. Sonunda arzuma ulaşmayı başardım" dedi. İsmailov, Mardan Palace'ın şimdiye kadar tek kalemde yaptığı en büyük turizim yatırımı olduğuna işaret ederek, "3 yılda tamamlanan bu yatırımı başka ülkede aynı sürede yapmam mümkün değildi. Küresel kriz ortamında başka ülkede yatırım yapmaydım korkardım. Eğer daha büyüğünü yaparsam, yine Türkiye'de yapacağım. Başka bir yerde yapmayı düşünmem" diye konuştu. İstanbul'un minyatürünü Antalya'ya kuran İsmailov, Hürriyet'in sorularına şu yanıtları verdi:

Bu ülkeyi 20 yıl önce sevdim

Æ1.4 milyar dolar gibi oldukça büyük bir rakama mal olan otel yatırımı için neden Türkiye'yi tercih ettiniz?

- Öncelikle, Türkiye'yi çok sevdiğim için bu yatırımı gerçekleştirdim. Türkiye'yi 20 yıl önce sevdim, şimdi de seviyorum ve gelecekte de seveceğim. Her zaman bu ülkeye böyle büyük bir yatırım yapmayı arzu ediyordum. Sonunda arzuma ulaşmayı başardım.

Æ Mardan Palace, turizm sektöründeki tek kalemde en büyük yatırımınız mı?

- Evet, en büyük yatırımım bu 'saray' oldu.

Başka ülkede korkardım

ÆMardan Palace yatırımının temellerini 3 yıl önce attınız. Eylül 2008'de ise küresel finansal kriz patlak verdi. Kriz ortamında bu derece büyük yatırım sürdüğü için korktunuz mu?

- Başka bir ülkede bu yatırım yapsaydım korkardım. Ama Türkiye olduğu için böyle bir endişe duymadım. Bu nedenle de hiç korkmadım. Türk hükümeti bize çok yardımcı oldu ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Allah razı olsun, devletten.

Erdoğan'a söz verdim

ÆBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan yatırım kararınızı nasıl karşıladı?

- Başbakana söz verdim, 'öyle bir otel inşa edeceğim ki çok beğeneceksiniz ve memnun kalacaksınız' dedim. Başbakan inşaat aşamasında geldi, gördü ve çok beğendiğini söyledi.

ÆTürkiye'nin ekonomik olarak geleceğini nasıl görüyorsunuz?

- Çok iyi görüyorum. Türkiye'de her türlü imkan var. İnsan kaynağı da çok iyi. Eğer bu ülkede çalışkan biriysen başarılı olursun.

Daha büyüğünü yine Türkiye'ye yaparım

ÆMardan Palace en büyük otel yatırımınız. Bundan daha büyük bir yatırım yapacak olsanız yine Türkiye'ye mi tercih edersiniz?

- Eğer daha büyüğünü yaparsam, yine Türkiye'de yapacağım. Başka bir yerde yapmayı düşünmem. İnşallah daha büyüğü de Türkiye'de olur.

ÆKrizde Rus zenginlerin servetlerinin üçte iki oranında erdiği söyleniyor. Sizi nasıl etkilendiriz?

- Krizden herkes etkilendi. Ama ben diğerleri kadar etkilenmedim. Öncelikle şanslıydım. Doğru yatırım kararları verdim.

Herkes parayla ilgileniyor yıldızlar misafirim

TELMAN İsmailov, Mardan Palace Oteli'nin açılışı için düzenlenen basın toplantısına dünya yıldızlarıyla birlikte katıldı. Toplantıya Telman İsmailov ile birlikte Hollywood yıldızları Sharon Stone, Richard Gere, Monica Belucci, dünyaca ünlü şarkıcılar Seal ve Tom Jones katıldı. İsmailov, "Açılışı neden Hollywood ünlüleriyle yaptınız ve açılış ne kadara mal oldu" şeklindeki soruya, harcanan para konusuna değinmeden şu yanıtı verdi: "Herkes sadece para konusuyla ilgileniyor, ancak ben dünyaca ünlü bu sanatçıları misafir olarak davet ettim."

Türkler Kremlin'i yaptı ben de İstanbul'u diktim

Bütün yabancı gazeteciler dünyanın en görkemlisi olarak tanımlıyor Mardan'ın açılışını. Haklılar çünkü Mardan'da her yer ünlü kaynıyor, sağınıza dönseniz Mariah Carey, solunuza dönseniz Richard Gere.

Yurt dışından tam 151 gazeteci var, çoğunluk Ruslar'da. Ruslar'ı 30 gazeteciyle İngiliz medyası izliyor. Türk medyasından davetli ise yok denecek kadar az.

Rusya'nın sosyetesi ve en zenginleri burada. Hiç bu kadar pembe pırlantayı bir arada görmemiştim. Rus güzellerin bu yılki tercihi pembe pırlantaymış, hepsinin parmağında bir tane var.

Toplu basın toplantılarına katılmayan Paris Hilton, prensibi bozmadı ancak, otel görevlililerine zorlu anlar yaşattı. Antalya'ya 5 bavulla gelen Paris Hilton'un, 4 bavulun kaybolması sorun oldu.

Telman İsmailov'a, neden Türkiye'ye yatırım yaptığını sordum; "Bu otelin yanında Kremlin Palace var. Bunu bir Türk iş adamı inşa etmişti. Ben de Kremlin'in yanına İstanbul'u yaratmak istedim" diye yanıt verdi.

Otel görevlileri Çırağan'dan ve Burj el Arab'tan transfer edilmiş. Çırağan'dan buraya gelen personel sayısı 65.

1200 personel çalışıyor. Açılış yeni yapılmasına rağmen 2 yıldır personele eğitim veriliyor.

Telman İsmailov, son derece sempatik bir adam Türkçe konuşuyor ve her konuğuyla tek tek ilgileniyor.

Stone: İsmailov bu abideyle krizde istihdam yarattı

HOLLYWOOD yıldızı Sharon Stone, küresel kriz ortamında bu kadar büyük bir yatırımı gerçekleştirmenin önemine dikkat çekerek, "3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan bu büyük yatırım birçok kişiye iş imkanı sağladı. Oteldeki detaylara hayran kaldım. İsmailov'un böyle kalıcı bir abide yaratması çok güzel bir olay" dedi. Sharon Stone, Mardan Palace Oteli'ndeki odasına hayran kaldığını vurgulayarak, "Otele geldikten sonra 12 saat boyunca aralıksız uyudum. Üç çocuk annesi olarak uzun zamandır böyle iyi bir uyku çektiğimi hatırlamıyorum" diye konuştu.

Gere: İsmailov vakfımıza bağış yaptığı için geldim

HOLLYWOOD'un ünlü aktörlerinden Richard Gere, Telman İsmailov'un başta ADIS olmak üzeri insani sorunlarla ilgilenen Gere Vakfı'na vakfına önemli bir bağış yaptığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Keşke Türkiye'yi gezip görebilmek için fırsatım olsaydı. Eşimle birlikte fazla tanınmadan bu sıra dışı ülkeyi gezmeyi çok istiyorum. Buraya geldim, çünkü Telman İsmailov, benim vakfıma çok ciddi bir bağışta bulundu. Vakıf olarak Tibet'te yeni kilinekler açacağız. Ayrıca Hindistan'da da 50 bin kişiye ulaşacağız."

Belluci: Her şeyi İsmailov tasarlamış inanılmaz

SİNEMA yıldızı Monica Belluci ise otelin tasarımında Telman İsmailov'un katkısı olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını dile getirerek, "Her şeyi kendi tasarlamış. İnanılmaz birşey" diye konuştu.

Seal: Osmanlı altın çağını hisettiriyor

DÜNYACA ünlü şarkıcı Seal de Telman İsmailov'u kutlamak gerektiğini belirterek, "Otel, Osmanlı İmparatorluğu çizgileri üzerine inşa edilmiş. Gerçekten burada Osmanlı İmparatorluğu'nun altın çağını hissediyorsunuz. Bir yatırım yaparken, kültüre saygı duyup onu korumalısınız. İsmailov bunu başarmış" diye konuştu.

Jones: Hiç böyle bir otel görmedim

DÜNYACA ünlü şarkıcı Tom Jones ise Mardan Palace Oteli'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Daha önce bir kez Türkiye'ye gelmiştim. 1990 yılında Efes'te konser verdim. Hiç böyle bir otel görmedim. Bugüne kadar gördüğüm en güzel otel" dedi.(Hürriyet)

Burj Al Arab'ın 2 katı harcadı Oscar töreni gibi açılış yaptı

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, Antalya'da 1.4 milyar dolara yaptırdığı Mardan Palace Oteli'ni dün 40 milyon dolarlık şovla açtı. Açılış Hollywood yıldızlarının aralarında bulunduğu ünlüler geçidine dönüştü.

AZERİ asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından Antalya'nın Kundu bölgesinde 3.5 yıl önce inşaatına başlanan dünyanın dilindeki otel Mardan Palace, muhteşem bir törenle dün hizmete açıldı. Dünyanın en ihtişamlı oteli olarak gösterilen ve 650 milyon dolar harcanan yelken şeklinideki Burj El Arab'ı ikiye katlayan otele 1.4 milyar dolar harcandı. Sadece dünkü açılış töreni için harcanan para ise 40 milyon dolar oldu. 24 bin metrekarelik dev havuzu, 80 bin Euro'luk antika koltukları, dev kral daireleri, birbirinden ilginç yapıları ile lüks ve ihtişamda dünyanın sayılı otelleri arasına giren Mardan Palace'nin açılışına dünyaca ünlü sanatçılar ve Hollywood yıldızlarının da aralarında bulunduğu 600'ü aşkın seçkin davetli katıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI

AÇILIŞTA kurdele kesim töreninin ardından Sharon Stone'un anonsuyla havai fişek gösterisi yapıldı. Dev gösterinin ardından Amerikalı ünlü şarkıcı ve besteci Tom Jones ile Alman top model Heidi Klum'un eşi İngiliz şarkıcı Seal ve şarkıcı Mariah Carey sahne aldı. Ayrıca Mardan Palace'ın girişinde konumlanan, yedi farklı yükseklikten havuza dökülen şelalede de lazer şov ve müzik eşliğinde eğlence düzenlendi. Otelin açılışı için Antalya'ya gelenler arasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ABD'li sinema oyuncusu Sharon Stone, Richard Gere ve İtalyan sinema sanatçısı Monica Belluci de yer aldı.

KRAL DAİRESİNİN GECELİĞİ 16 BİN EURO

Kundu oteller bölgesinde Lara sahilinde 180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve Dolmabahçe Sarayı'nı andıran otelde 16 restoran, 32 bar ve 24 bin metrekarelik havuz bulunuyor. Oteldeki odaların fiyatları 485 Euro ile 16 bin Euro arasında olacak. Otelde 60-70 metrekare arasında 271 oda, 62 üst düzey büyük oda, 16 Dolmabahçe odası, 38 Türk hamamlı oda, 41 dubleks oda, 2 bin 500'er metrekarelik 4 kral dairesi, 2 adet özel havuzlu 600'er metrekarelik süit, 44 bahçe süiti bulunuyor. 1200 kişiye istihdam sağlayan otelin sadece çatal bıçak takımlarına 25 milyon Euro harcandığı belirtiliyor. Otel, Türkiye'de şu ana kadar yapılan en lüks otelin 150 milyon dolara malolan Calista Luxury olduğu düşünülürse, lüks kavramına yeni bir boyut getirmesi bekleniyor. EKONOMİ SERVİSİ

Yıldızlar'dan İsmailov'a istihdam övgüsü!

MARDAN Oteli'nin açılışı öncesinde dünyaca ünlü konuklar basın toplantısında buluştu. Basın toplantısına otelin sahibi Telman İsmailov, Platinium RYE Doğu Avrupa Direktörü Samuel Aroutiounian, ünlü sinema oyuncuları Sharon Stone, Richard Gere, Monica Belucci, ünlü şarkıcılar Seal ve Tom Jones katıldı. Toplantıyı çok sayıda yabancı ve Türk gazeteci takip etti. Oteli yaptıran Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov bir gazetecinin `'Neden böyle bir oteli Türkiye'de yapma gereği duydunuz'' sorusuna `Bu otelin yanında Kremlin Palace var. Bunu bir Türk iş adamı inşa etmişti. Biz de İstanbul'un eserlerini bir otel kompleksinde bir araya getirelim istedik ve böyle bir otel yaptık' karşılığını verdi.

İsmailov, otelin maliyeti hakkındaki soruya ise `Şu anda otelde görünenler bu yatırım karşılığıdır' diyerek maliyeti açıklamadı. Bu arada basın toplantısını yöneten sunucu sanatçılardan otel hakkındaki değerlendirmeleri aktarmalarını istedi. Sinema oyuncusu Monica Belluci, otelde uzun süre tatil yapmak istediğini, ancak şu anda bunun mümkün olmadığın belirterek, daha sonra tekrar Antalya'ya gelerek otelde kalacağını söyledi.

BİZE ÇOK CÖMERT DAVRANDI

SHARON Stone de `İsmailov'un cömertliğinin detaylara yansıdığını görebiliyoruz. Özellikle kriz döneminde İsmailov'un böyle bir istihdam sağlaması ve yatırım gerçekleştirmesi çok güzel bir şey. Seal ile birlikte açılışı sunacağım için de çok mutluyum'' dedi. Seal ise, tasarımdaki her şeyin İsmailov'un eseri olduğunu belirterek, bunun da inanılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Richard Gere de `Buraya geldim, çünkü Telman İsmailov, benim vakfıma çok ciddi bir bağışta bulundu' dedi. Tom Jones ise `Hiç böyle bir otel görmedim. Bugüne kadar gördüğüm en güzel otel' diye konuştu.

İlham kaynağım Sharon Stone

BASIN toplantısında bir gazeteci, Sharon Stone ve Monica Belluci'ye `Güzel kalmayı nasıl başarıyorsunuz?' diye sorması üzerine her iki sanatçı birbirlerine bakarak gülümsedi. Monica Belluci, Sharon Stone'ye dönerek `Benim ilham kaynağım Sharon Stone'dur' dedi.

Telman İsmailov yılda 2 milyar ciro yapıyor

TELMAN İsmailov Azeri kökenli Rus işadamı. İsmailov, bugün Rusya'da tekstilden kuyumculuğa, inşaattan turizme kadar 30'u aşkın şirketin sahibi. İsmailov'un şirketlerinin yıllık cirosunun 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Dev havuzda ulaşım saltanat kayıklarıyla

180 bin metrekare alanda konumlanan ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edilen Mardan Palace'ta, 24 bin metrekarelik havuz bulunuyor. İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz bu büyüklüğü ile dünyanın en büyük havuzları arasına girdi. Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy, Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Bu bölümler aynı zamanda konaklama üniteleri olacak. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak. Oteli çevreleyen kanallarda bulunacak kayıklar Beşiktaş, Moda, Haydarpaşa benzeri restoran iskelelere yanaşacak.

Kız Kulesi'nin birebir örneği yapıldı

Havuzun en iddialı restoranı ise tam ortasındaki Kız Kulesi şeklinde tasarlanan balık restoran. Bu restoranın etrafı 80 metre uzunluğunda bir akvaryumla çevrelendi. Kız Kulesi içindeki restoranda yemek yiyenler akvaryumdaki balıkları ve balıklarla birlikte yüzenleri görebiliyor. 80 metre uzunluğundaki dev akvaryumla çevrelenen Kız Kulesi'nin birebir benzeri olan balık restoran, otelin en ilgi çekici mekanı.

Da Vinci'nin Galata Köprüsü 550 yıl sonra hayat buldu

Otelde bulunan İstanbul Boğazı şeklindeki havuzun iki yakasını birleştiren köprü de yer alıyor. Ancak köprünün modern çizgiler taşıyan Boğaz Köprüsü şeklinde olması yerine Leonardo Da Vinci'nin Galata Köprüsü için çizdiği proje dikkate aldı. Söz konusu köprü, Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmemişti. Yaklaşık 550 yıl sonra, ahşap Da Vinci köprüsü Mardan İstanbul Palace'ta hayat buldu.

Havai fişekli şov büyüledi

Mardan Palace Otel'in açılışında kurdele kesiminin ardından misafirler Sharon Stone'un anonsuyla muhteşem bir havai fişek gösterisi izledi. Otelin girişinde yedi farklı yükseklikten havuza dökülen şelale, lazer şov ve müzik eşliğinde konuklara büyüleyici anlar yaşatıldı. Davet, Stone'un kapanış konuşması ile son buldu.

İlk ismini Laleli'ye kaptırdı

TELMAN İsmailov'un otelin adını ilk başta `Safisa İstanbul Palace' koyduğu, ancak bu ismi Laleli'de ayakkabı üreten Arbat Şirketi'ne kaptırdığı öğrenildi. Rusya'da önemli bir yer edinen Arbat'ın Safisa ismiyle şirket kurup İsmailov'dan önce tescil ettirdiği belirtildi. Bunun üzerine İsmailov'un isim değişikliğine gittiği öğrenildi.


Görkemli galada ünlülerin şıklık yarışı

Mardan Palace Otel'in dün geceki açılış galasında ünlü şarkıcılar Mariah Carey ile Tom Jones konuklara unutulmaz bir konser verdi. Misafirler, muhteşem şovlarla büyülendi.

Hollywood'un ünlü ismi Richard Gere eşi ile katıldığı açılışta sempatik tavırları ile dikkat çekti. Gere, ünlü sinema yıldızı Sharon Stone ile gecenin sunuculuğunu yaptı. İkili sahnedeki espirileri ile galaya büyük renk kattı.


Hilton Otelleri'nin varisi Paris Hilton gecede adeta şov yaptı. Sırt dekolteli pembe elbisesiyle kırmızı halı üzerinde objektiflere 10 dakika poz verdi.


ABD'li ünlü sinema yıldızı Sharon Stone tek parça siyah elbisesi ile kırmızı halıda yaklaşık 15 dakika kaldı. Ünlü İngiliz soul şarkıcısı Seal ise kırmızı halıda basın mensuplarına röportaj verdi.


Muhteşem galaya ünlü yıldızlarla birlikte Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. (Star)


Geri Dön