30 / 04 / 2024

Mardin, ilk 5 yıldızlı oteline Erdoba Elegance ile kavuştu!

Mardin, ilk 5 yıldızlı oteline Erdoba Elegance ile kavuştu!

çağkan Turizm'in, 20 Nisan'da 21 milyon dolarlık yatırımla Mardin'in ilk 5 yıldızlı konaklama tesisini hayata geçiren, 'Erdoba Elegance Otel ve Kongre Merkezi' 450 yatak kapasitesi  ve 13 farklı toplantı salonu ile hizmet verecek...



 çağkan Turizm'in, Mardin'de ilkini 2001 yılında açtığı dört butik oteline sahip Erdoba Evleri'ne yeni bir turizm yatırımı daha eklendi. 20 Nisan'da 21 milyon dolarlık yatırımla Mardin'in ilk 5 yıldızlı konaklama tesisini hayata geçiren çağkan, 'Erdoba Elegance Otel ve Kongre Merkezi' 450 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Bünyesinde en büyüğü 600 kişi kapasiteye sahip olan 13 farklı toplantı salonu ve iş merkezi de bulunan otel, Mardin'de turizmin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

2001 yılında hobi olarak başladıkları girişimle, Mardin'de 13 odalı bir butik otel olan 'Erdoba Selçuklu'yu hizmete açtıklarını kaydeden çağkan Turizm Aşž Halkla İlişkiler Müdüresi Esra şžirin, 'Bir hobi olarak adım attığımız turizm sektöründe taleplerin yoğun olması dolayısıyla 2. butik otelimizi kurmaya karar verdik. Bu otelimiz, 2002 yılında 'Erdoba Osmanlı'adıyla 16 odalı olarak hizmete girdi. Daha sonra ise hızla artan talepleri daha çabuk karşılamak amacıyla toplam 54 odalı 'Erdoba Babil' ve 'Erdoba Asur' adındaki diğer otellerimizi de bünyemize kattık. Tüm bu otellerimizi Erdoba Evleri adı altında topladık' dedi.

Bu otellerin toplam 4.5 milyon dolarlık bir yatırıma mal olduğunu ifade eden şžirin, 'Toplam 32 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2001 yılında Mardin'i ziyaret eden yerli yabancı turist sayısı 35 bin kişiydi. 2011 yılı itibariyle bu sayı şu anda 783 bin kişiye ulaştı. Talepler doğrultusunda bölgenin iyi hizmet verecek yerlere ihtiyacı vardı. Yeni açılacak otelimizi 4 yıldızlı olarak yapacaktık. Sonra 5 yıldızlı olması yönünde karar değiştirdik çünkü bizim mükemmelliyetçi bir yapımız var. Bölgenin, yörenin, yerli ve yabancı turistin beklentisi bizi 5 yıldızlı bir tesise yöneltti. 4 yıldızlı otellerle, 5 yıldızlı oteller arasında yüzde 50'ye varan bir maliyet farkı var' diye konuştu.

21 milyon dolarlık yatırım
5 yıldızlı otellerinin 21 milyon dolarlık bir yatırımla kapılarını açtığını vurgulayan Esra şžirin, 'Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli Erdoba Elegance Otel için 13 milyon dolarlık bir yatırım planı yapmıştık. Fakat toplam yatırım 21 milyon dolara yükseldi. 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip otelimiz 11 kat, 220 oda ve 450 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Açık ve ka-palı yüzme havuzları, sauna-spa merkezleri, kuaför, alışveriş merkezleri ve sinema salonu bulunan otelimizin konseptinden bağımsız bir de ziyaretçilerimizin leziz yemekler yiyebileceği 110 kişilik nezih bir alacarte restoranı var. Ayrıca yaklaşık bin kişi alabilen bir havuz başımız, en büyüğü 600 kişi kapasiteye sahip olan 13 farklı toplantı salonu ve iş merkezimiz mevcut' bilgisini verdi.

Yeni yatırım yolda
Önümüzdeki dönemde yeni bir 5 yıldızlı otel kurmayı planladıklarını açıklayan Esra şžirin, Tamamen Mardin'in doğaltaşından inşa edilmiş, 14 bin 500 metre kare alana sahip olacak, bir otel yatırımımız daha var. Altyapı geliştikçe turizm de gelişecek' diye konuştu.

Dünya/Songül GÜNSEL BEKTAşž

 


Geri Dön