06 / 05 / 2024

Mardin'e yatırım yapan gelecekte kazanacak!

Mardin'e yatırım yapan gelecekte kazanacak!

Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin'de yatırım yapan turizmcilerin gelecekte büyük paralar kazanacağını belirtti



Duruer, Valilik Toplantı Salonu'nda "Kentsel Dönüşüm Projesi"ne ilişkin düzenlenen basın toplantısında, proje kapsamında yürütülen çalışmaları sinevizyon eşliğinde basın mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oda başkanlarına anlattı. Mardin'in bozulmamış tarihi dokusuyla Türkiye'de benzersiz bir kent olduğunu ifade eden Duruer, şöyle konuştu: "Bu şehre sahip çıkmak herkesin görevidir. Proje kapsamında sürdürdüğümüz çalışmalarla kısa sürede ve az harcamayla çok güzel restorasyonlar yaptık. Bütün çalışmalarımızı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararları doğrultusunda usulüne uygun yürütüyoruz." Restore edilecek bina ve düzenleme yapılacak alanların keşif bedellerinin 8 milyon 600 bin lira olarak çıkarıldığını, aynı işlerin emanet usulüyle 1 milyon 576 bin liraya yapıldığını bildiren Duruer, "Restorasyonları müteahhit aracılığıyla yapmıyoruz. Emanet usulü ve doğrudan alımla gerçekleştiriyoruz. Az parayla daha kaliteli ve daha çok hizmet yapıyoruz" dedi.

50 BUTİK OTEL
Kentin tarihi dokusu içinde 50 butik otelin yapılmasını, mevcut yatak kapasitesinin 10 bin yatağa çıkarılmasını hedeflediklerini anlatan Vali Duruer, şöyle devam etti: "Mardin'de yatırım yapan turizmciler gelecekte büyük paralar kazanacak. Mardin gerçekten kültür başkentliğini hak edecek bir yapı ve konumdadır. Restorasyon çalışmalarımızı bayramdan sonra yoğunlaştıracağız. 2023 yılında Mardin 5 milyon turisti ağırlayacak yapıya sahip olacak. Hilton Oteli'nin çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. 2 yıl içinde hizmete gireceğini haber aldım. Mardin'in marka otel ve hizmetlere ihtiyacı var. Marka, güzel hizmeti ve turist beraberinde getirecek."

Projenin 6 milyon avroluk olduğunu belirten Duruer, şunları kaydetti: "Dışarıdan getirdiğimiz bu işte usta ve deneyimli mimarlar cadde ve sokaklarda rolöve çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan ve esnaftan sabırlı olmalarını istiyoruz. Çalışmalar sırasında zaman zaman trafik akışı kesintiye uğrayacak. Başka türlü çalışma olmaz. Vatandaşlarımızdan destek istiyoruz."
AA


Geri Dön