Arsa ve Arazi

Markalı arsa sektörü gittikçe büyüyor! Arsa yatırımına talep artıyor!

Arsaya olan talebin canlılığını ve bu alandaki marka sayısının azlığı fark eden bazı şirketler, son zamanlarda markalı arsa satışları için düğmeye bastı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar... Türkiye'de arsa satışlarına olan yüksek ilginin popülaritesini hiç kaybetmemesi bu alandaki yatırımların karlılık oranını artırırken, sektöre ilgiyi de artırıyor

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markaları, en kârlı yatırımlar arasında işaret edilen ve gün geçtikçe ilginin çoğaldığı arsa satışlarından pay sahibi olmak için sektöre giriş yapıyor. Türkiye'de arsa satışlarına olan yüksek ilginin popülaritesini hiç kaybetmemesi bu alandaki yatırımların karlılık oranını artırırken, sektöre ilgiyi de artırıyor. 

Koronavirüs salgınının ardından sonrası insanların büyük şehirlerden uzaklaşmak istemesi, yüksek getiri sağlaması, düşük rakamlarla yatırım yapılabilmesi, ev fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle daha düşük rakamlarla yatırım yapılabilmesi gibi gerekçelerle arsa yatırımı dikkat çekiyor.

Sonuç olarak, Ocak-Ekim döneminde konut satışlarındaki yükseliş oranı yüzde 7,7 iken bu rakam arsa satışlarında yüzde 10,5 oldu. 2022'nin 10 ayında ülke genelinde 469 bin adet arsanın el değiştirdiği belirlendi. 

Talebin yüksek olması suistimallere de neden olurken; yüksek getiri sağlamak isteyenler, zaman zaman dolandırılabiliyor. 

 

Arsaya olan talebin canlılığını ve bu alandaki marka sayısının azlığı fark eden bazı şirketler, son zamanlarda markalı arsa satışları için düğmeye bastı. Bu Şirketler, yatırımcılara planlanmış, nitelikli, imarlı ve altyapısı tamamlanmış arsa projeleri sunuyor. 

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, markalı arsa konusu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aarsa yatırımı için 6-7 yıldır çeşitli araştırmalar yaptırdıklarına dikkat çeken Erden Timur, "Yatırımcı gözüyle arsa yatırımını analiz ediyoruz. Yaptırdığımız araştırmanın sonuçlarına göre insanların yüzde 92'si arsanın en kârlı gayrimenkul yatırımı olduğunu söylüyor" dedi ve arsa almış yatırımcıların da yüzde 80'inden fazlasının yeniden arsa yatırımı yapmak istediğini vurguladı. 

Finansal veya emtia yatırımları ile uzun vadede karşılaştırıldığında hep en karlı yatırımın arsa olduğunun görüldüğüne dikkat çeken Timur, doğru yerde arsaya yatırım yapıp kaybedeni hiç görmediğinin de altını çizdi. 

Timur, arsa yatırımında ev ve iş yerinden farklı olarak daha ayrıntılı bir araştırma yapılmasının gerekli olduğunu belirtti ve "Nitekim arsa yatırımında kadastro, imar, altyapı, değer artışı gibi sorgulamaların dikkatli yapılması önemli" diye konuştu. Bir arsa yatırımının Nef Arsa ile yapılması halinde, arsanın altyapısının ve gelecekteki yaşam biçiminin de önceden belirlendiğini; uzmanlarca hazırlanan bir ana yerleşim planı sayesinde arsa üzerindeki yaşamın nasıl olacağının en baştan belli olduğunu dile getirdi. 

Erden Timur, hayata geçirdikleri Nef Arsa şirketiyle yatırımcıyı markalı arsalarla buluşturduklarının altını çizdi ve arsa ile ilgili iki önemli bakışlarının olduğunu aktardı. ". İlki arsayı sadece parası olan değil, herkes alabilmeli diye düşünüyoruz. İkincisi 'arsayı al, beklet, değerlenirse kazanırsın' yaklaşımını yıkıyoruz" açıklamasında bulunan Timur, aylık 2 bin 500 TL gibi ulaşılabilir ödeme seçenekleriyle yatırımcılara iyi getiri fırsatı sunduklarının altını çizdi. 


 
Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların ulaşılabilir fiyatlarla iyi bir yatırım yapmak istediğine vurgu yapan Erden Timur, "Şehirden uzakta, doğanın içinde, aynı zamanda çiftlik ve bahçe opsiyonu olarak da kullanılacak arsa talebi sürekli artıyor. İstanbul'a ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın ya da mega projelere ev sahipliği yapan, yanından yöresinden büyük projeler, rotalar geçen şehirlerde yatırım kazancı daha da yüksek olabiliyor" şeklinde konuştu ve belli şehirlerin ise kendi değerlerini oldukça iyi pazarlayarak dikkat çektiğini, sSağlam ve karlı yatırım yapmak isteyenler için tüm bu değerlendirmeleri titizlikle yaparak çok iyi çözümler ürettiklerini belirtti.

Timur, Nef'in bir arsanın toprak analizinden yol ve alt yapısına kadar her şeyi ile ilgilendiğini, alınan arsanın boş kalmadığına ve üstüne çiftlik, yurt, ortak çalışma alanları gibi donatı alanları yaptıklarına dikkat çekti. 

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Milli Emlak 75 bin TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa satacak!

Ankara'da 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve araziler satılıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!