01 / 05 / 2024

Markette un, tuz, şeker, makarna, ekmek derken en çok kullandığımız bir hizmete daha büyük zam. Açıklama geldi

Markette un, tuz, şeker, makarna, ekmek derken en çok kullandığımız bir hizmete daha büyük zam. Açıklama geldi

Türkiye'de benzin fiyatlarının artmasının ardından market ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artış devam ediyor. En çok kullandığımız hizmetlerden birine daha zam geldi. O şehirdeki vatandaşlarımızı ilgilendiriyor.



Benzin fiyatlarının artmasının ardından doğal olarak marketlere giden ürünleri taşıma bedelleri de arttı. Satıcılar da bu bedelleri çok geçmeden vatandaşlara yansıtmaya başladı. Marketteki et, un, süt diyerek birçok ürüne zam geldi. Vatandaşların kullanmak zorunda olduğu diğer hizmet ulaşım da il il zamlanmaya devam ediyor. 

Akaryakıt ile bakım-onarım ve yedek parça fiyatlarında yaşanan artışlar, toplu taşıma KDV'sinin yükselmesi ve Merkez Bankası'nın dolar kuru üzerindeki ani dalgalanmalar, toplu taşıma araçlarının ana gideri olan akaryakıtın maliyetini yüzde yüzün üzerinde artırdı.

Bu nedenlerle toplu taşıma ücretleri yükseltilerek, yeni fiyatlar öğrenci için 7 lira, öğretmen için 12 lira ve sivil için 15 lira olarak belirlendi. Diğer büyükşehir belediyelerinde de benzer fiyat artışları görülmüş ve toplu taşıma ücretleri artırıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ 

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Toplu taşıma ücretleri Ankara’da tam 15 lira, öğrenci 7 buçuk lira, Antalya’da tam 15, öğrenci 6 buçuk lira olarak uygulamaya geçmiştir. Tüm Büyükşehir Belediyeleri yeni fiyatlarını devreye almaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın akaryakıt ÖTV ve toplu taşıma KDV oranlarında yapmış olduğu artışlar ile Merkez Bankası’nın dolar kuru üzerindeki ani dalgalandırmaları toplu taşıma araçlarının ana gideri olan akaryakıt, bakım onarım-yedek parça fiyatlarında yüzde yüzün üzerinde hareketliliğe sebep olmuştur. Artışlar sistemin çalışılabilir düzeyde kalabilmesi amacıyla mecburen yapılmıştır. Vatandaşa hizmet verebilmek için üzülerek fiyat ayarlaması yapıyoruz.


Geri Dön