29 / 04 / 2024

Un, süt, yumurta, ekmek derken vazgeçilmez bir ürüne daha büyük zam. Markete gittiğinizde kasada donup kalmayın

Un, süt, yumurta, ekmek derken vazgeçilmez bir ürüne daha büyük zam. Markete gittiğinizde kasada donup kalmayın

Vatandaşların en çok tükettiği ürünleri enflasyon vurdu. Un, süt, yumurta, ekmek derken vatandaşların çok sık tükettiği bir ürüne daha zam geldi.



Enflasyonun en çok hissedildiği yer gıda oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra gerçekleştirdiği açıklamasında enflasyonu vatandaşların gündeminden çıkaracaklarını açıkladı. Ancak enflasyon bazı ürünlerde zam olarak yansımaya devam ediyor. Son zam gelen ürünü duyan vatandaşlar yine büyük bir şok yaşadı. Çünkü bu ürün evlerimizin vazgeçilmezi konumunda bulunuyor.
Gıda fiyatlarında sık sık gerçekleşen artışlar, şeker fiyatlarına da yansıdı. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından şekere yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyor. Türkşeker'in yapılan zamları resmen duyurmaması ise dikkat çekti.

Bloomberg'ten İrfan Donat'ın haberine göre mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseltti.

ŞEKERE ZAM ÜSTÜNE ZAM 

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyuran Türkşeker, yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı. Ancak talebin ne kadarının karşılanacağı bilinmiyor.
Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor. Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış oluyor.

Bir başka deyişle, 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandındaki şekerin fiyatını Eylül başında 27 TL'ye çıkartacak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış oluyor.
 


Geri Dön