19 / 05 / 2024

Markus Lehto Sirkeci'de butik otel kuracak!

 Markus Lehto Sirkeci'de butik otel kuracak!

Markus Lehto adını alışveriş merkezi yatırımcıları bilir. İş GYO ile Eczacıbaşı'nın ortaklığında yapılan Kanyon'un kuruluşunda emeği olan Lehto, açılış sonrası 2002 yılından sonra Kanyon'un genel müdürlüğünü yapmıştı.



Markus Lehto adını alışveriş merkezi yatırımcıları bilir. İş GYO ile Eczacıbaşı'nın ortaklığında yapılan Kanyon'un kuruluşunda emeği olan Lehto, açılış sonrası 2002 yılından sonra Kanyon'un genel müdürlüğünü yapmıştı. 2007 yılına kadar görevini sürdüren Kanadalı profesyonel yönetici, daha sonra da Türkiye'de gayrimenkul yatırımcısı olmayı seçti. 


Mimar Selçuk Avcı ile birlikte Urbanista International Ltd. şirketini kuran Lehto ve ortağı, ilk olarak Taksim'de binayı alıp butik otele çevirmişler. Eskiden Misafir Suites olarak bilinen 22 odalı otel Misafir Suites 8 istanbul adıyla pazarlanıyor. Markus Lehto'nun ayrıca Sirkeci'de Mısır Çarşısı'nın sol tarafında bir hanı aldığını duyduk. Orayı da butik otele çevirmeyi planlıyormuş. Turizme iyice ısınan Lehto'nun Sultanahmet bölgesiyle de yakından ilgilendiği ve orada gayrimenkul fırsatı kovaladığı söyleniyor. Lehto'nun nihai hedefinin bir butik otel zinciri kurmak olduğunu da söyleyelim. 


Para 


Geri Dön