28 / 04 / 2024

Marmara Adası'nda esaret bitti!

Marmara Adası'nda esaret bitti!

Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara, 48 saat sonra karanlıktan kurtuldu. Marmara'ya enerji taşıyan Erdek'teki hattın bulunup onarılmasından sonra adaya elektrik verildi, halkı rahat nefes aldı.



Balıkesir'in Erdek İlçesindeki hatlarda yaşanan yaşanan sorun yüzünden geçen salı akşamı saat 19.00'dan itibaren elektrik verilemeyen Marmara ilçesi ile bağlı olan Avşa ve Ekinlik Adaları'nda vatandaşlar 48 saat elektriksiz kaldı.


Yaşanan bu sıkıntı en fazla, hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü ilçede ısınma ihtiyacını kalorifer ve elektrikli ocaklar ile karşılayan aileleri etkiledi.


Denizin dalgalı olması yüzünden seferlerinde yapılamaması sonucu gazetenin gitmediği ilçede elektrik olmadığı için televizyon seyredemeyen, bilgisayarlarını çalıştıramayan, şarzı biten cep telefonlarını kullanamayan aileler 48 saat boyunca dünyada olup bitenlerden yeterince haberdar olamadılar.


Marmara ilçesi sakinleri cep telefonlarının şarz ve ısınma ihtiyaçlarını Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Aksoy'un talimatı ile jeneratör bulunan ve 24 saat açık tutulan belediye binasından karşıladılar. Erdek'teki enerji hattının tesbit edilip onarılmasından sonra Marmara'ya dün akşamdan itibaren elektrik verilmesi bugün ise gemi seferlerinin başlamasıyla rahat bir nefes aldı.




Geri Dön