28 / 04 / 2024

TÜRSAB, Ürgüp ve Kuşadası'nda otel inşa edecek

TÜRSAB, Ürgüp ve Kuşadası'nda otel inşa edecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Ürgüp ve Kuşadası'nda oteller inşa edeceklerini bildirdi



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Anadolu'nun değerlerini ve insanını turizme yönlendirebilmek amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki oteli faaliyete geçirdikten sonra Ürgüp ve Kuşadası'nda oteller inşa edeceklerini bildirdi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizm çeşitliliği bakımından dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Deniz, kongre, sağlık, termal, inanç, yürüyüş gibi çok sayıda turizm çeşidi bulunduğunu anımsatan Ulusoy, bunların hepsine ait imkanların Türkiye'de var olduğunu anlattı.

Ulusoy, Aizanoi Antik Kenti'nin yer aldığı Çavdarhisar ilçesinde, TÜRSAB tarafından otel inşaatına devam edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu bölge çok önemli. Bana göre ilk olimpiyatların yapıldığı yer, Aizanoi'dir. Burasının önemini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir otel inşa ediyoruz. Aralık ayında faaliyete geçirmeye çalıştığımız 46 odalı, 90 kişi kapasiteli otelde hamam, fitness ve toplantı salonları da yer alacak. Bu otel hem çevredeki insanlara iş imkanı sağlayacak hem de kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunacak. Burasını Türk turizmine ve yabancı misafirlerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyacağız. Anadolu'nun değerlerini ve insanını turizme yönlendirebilmek amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. Çavdarhisar'daki oteli faaliyete geçirdikten sonra Ürgüp ve Kuşadası'nda oteller inşa edeceğiz."

Ulusoy, Kütahya'nın tüm kültür varlıklarını anlatan bir kitap hazırlayıp bu ildeki kütüphane ve okullara gönderdiklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön