27 / 04 / 2024

Marmara Forum, 31 Mart 'ta kapılarını açıyor!

Marmara Forum, 31 Mart 'ta kapılarını açıyor!

31 Mart 'ta kapılarını açmaya hazırlanan  Marmara Forum, 4 bin kişiye istihdam imknı sunuyor. Uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlık 'ın imzasını taşıyan Marmara Forum, 31 Mart tarihinde ziyaretçileriyle buluşuyor...  



Multi Development Türkiye 'nin,   İstanbul 'daki ikinci Türkiye 'deki dokuzuncu projesi Marmara Forum, 31 Mart 'ta kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Multi Development Türkiye ve 3 ayrı kıtada faaliyet gösteren İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul fon yönetim kuruluşu Area Property Partners tarafından 27 Mayıs 2009 'da temelleri atılan ve proje değeri 1 milyar Dolar 'a ulaşan Marmara Forum, 4 bin kişiye istihdam imknı sunuyor. Uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlık 'ın imzasını taşıyan Marmara Forum, 31 Mart tarihinde ziyaretçileriyle buluşuyor.



Marmara Forum 'un tanıtımı için 24 Mart 2011 Perşembe günü Four Seasons Hotel 'de düzenlenen basın toplantısında, Multi Development Türkiye CEO 'su Hulusi Belgü ve projenin mimarı Mimar Murat Tabanlıoğlu hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hulusi Belgü, 1 milyar Dolar proje değerine sahip olan Marmara Forum ile yıllık 22 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirtti. Marmara Forum ile 4 bin kişilik bir iş gücü yarattıklarına değinen Belgü, “Marmara Forum 'un, marka karması, şehir ile fiziksel olarak bütünlük içindeki mimari özelliği ve de kolay ulaşım sağlayan merkezi lokasyonu ile İstanbul 'a farklı bir soluk getireceğine inanıyoruz ” dedi.



Multi Development Türkiye 'nin, Türkiye 'deki dokuzuncu, İstanbul 'daki ikinci projesi olan Marmara Forum 'un yüzde 95 'inin kiralandığına dikkat çeken Hulusi Belgü, konuşmasına şunları ekledi; “Perakendecilerin beklediği ve bulunmayı istediği bir proje olan Marmara Forum 'un kiralaması çok hızlı bir şekilde gerçekleşti.   H&M, Marks&Spencer, Massimo Dutti, Stefanel, Zara, Mango, Lacoste, Armani Kids, Gant, DKNY, Aldo, Camper gibi ulusal ve uluslararası markalar Marmara Forum 'daki yerlerini aldı. Yoğun talep olmasına rağmen kalan yüzde 5 'lik alanı da görüşmelerini yaptığımız Türkiye 'ye ilk kez gelmeyi planlayan markalara ayırdık. Böylece Marmara Forum, dünya markalarına ev sahipliği yapacak, yenilikleri, trendleri, ilkleri Türkiye 'ye getirecek bir alışveriş merkezi olarak hizmet verecek. ” Belgü ayrıca Marmara Forum 'un modern anlamdaki alışveriş merkezleri içinde en fazla markaya sahip alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu da sözlerine ekledi.  

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından T+T Design 'ın katkılarıyla projelendirilen Marmara Forum 'un mimari özellikleriyle ilgili olarak bilgi veren Mimar Murat Tabanlıoğlu, “Marmara Forum 'u, hem birbirine benzeyen alışveriş merkezlerine alternatif olarak, hem de her yaştan ve tarzdan kentlinin hayal gücünü etkileyecek bir festival alanı yaratma anlayışıyla tasarladık ” dedi.

Tabanlıoğlu, özellikle kentli insanlar için yerel ihtiyaçlara sosyal anlamda da cevap veren bu yeni mimari anlayışın, büyük beğeni toplayacağını ve Marmara Forum 'un İstanbul 'un pek çok bölgesinden ziyaretçi alacağına inandıklarını kaydetti.

HEPSİ MARMARA FORUM 'DA

Yarın kadar yeni …
‘Yarın Kadar Yeni ' sloganı ile kapılarını 31 Mart 'ta açacak olan Marmara Forum, 135 bin metrekare kiralanabilir alanında 350 'ye yakın ulusal ve uluslararası marka ve 13 bin metrekarelik eğlence alanı ile İstanbul 'da “Yeni ”liğin adresi olmayı hedefliyor. Marmara Forum, ‘Yeni ' konsepti ile yeni markalar, yeni eventler ve yeni duygular yaratmayı amaçlıyor.

350 'ye yakın marka …
Carrefoursa 'nın 13 bin metrekare alana kurduğu ve Türkiye 'deki ilk konsept hipermarketini içinde barındıran Marmara Forum 'da Bauhaus, Tepe Home, Saturn, Cinebonus, Boyner, YKM, D&R, H&M, C&A, Play Bowling, Teknosa, Zara, Marks&Spencer, Bimeks, LC Waikiki ve FLO da anchor marka olarak yer alıyor.  

Marmara Forum 'da ayrıca Massimo Dutti 'den Stefanel 'e; Benetton 'dan Mango 'ya; Lacoste 'tan Network 'e, DKNY 'den GAP 'e ve Armani Kids 'e; kadın, erkek, çocuk ve iç giyimde iddialı ulusal ve uluslararası markaların yanısıra Atasay, Altınbaş, Gülaylar, Assos ve Swarovski gibi mücevher markaları da bulunuyor.



Türkiye 'nin en çok salona sahip sineması …
13 bin metrekarelik bowling, sinema ve çocuk oyun alanlarıyla yenilikleri ve trendleri takip edenlere yönelik etkinlikleriyle bir cazibe merkezi olmayı hedefleyen Marmara Forum, aralarında REAL D ekrana sahip salonların da olduğu, toplam 16 sinema salonuyla yer alan Cinebonus ile Türkiye 'nin en fazla salona sahip sinemasını bünyesinde barındırıyor.  

Teknolojinin merkezi …
11 bin 555 metrekarelik teknoloji alanında yer alan Alman teknoloji devi Saturn 'ün yanı sıra, Teknosa, Bimeks, Sony, Arçelik, Siemens, Tefal ve Bosch gibi markalarıyla Marmara Forum, teknolojinin merkezi olmayı hedefliyor.

Ev dekorasyonunun en moda markaları bir arada …
Bauhaus, Tepe Home, Zara Home, Home Sweet Home, Yataş, Step Halı gibi ev dekorasyon ve mobilya alanında 14 ayrı markaya ev sahipliği yapan Marmara Forum 'daki ev dekorasyon alanı toplam 21 bin 350 metrekare.

65 farklı konseptte cafe ve restoran …
İstanbul 'un en geniş Food Court alanına sahip Marmara Forum 'da yer alan Mirano, Moe 's, Mado, Popeyes, Tally Weijl gibi 65 farklı cafe ve restoranın yanı sıra, ilk kez bir alışveriş merkezinde Efes Pub Corner olacak. Ayrıca Midpoint ve Big Chefs teras katında Marmara Denizi eşliğinde konuklarını ağırlayacak.

‘Pazar ' kültürü alışveriş merkezine taşınıyor …
Alışveriş merkezi kültürüne yenilikleri ile farklı bir soluk getiren Marmara Forum, kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olan Pazar Alanı 'nı alışveriş merkezi içine taşıyor. Yeşil alanlar, su kanalları ve şelale manzarasına sahip terasa açılan Pazar Alanı 'nda, balıkçıdan manava, kuruyemişçiden kasaba, şarküteriden pastaneye kadar pek çok butik mağaza yer alacak.

Biri deniz manzaralı iki ayrı teras …
Marmara Forum biri 5 bin metrekarelik ve Marmara Denizi manzaralı olmak üzere 2 ayrı terasıyla da fark yaratıyor. Biri yeme içme katı (food-court), diğeri ise Pazar Alanı 'na açılan teraslar su kanalları ve yeşil alanlarıyla bölgede önemli bir sosyal alan ihtiyacına hizmet verecek.

çocuk Sokağı ile yeni ve keyifli deneyimler …
Marmara Forum, yetişkinler ve gençler için yer alan moda ve eğlence alanlarının yanında çocuklara özel hazırlanan mimarisi ile ‘çocuk Sokağı 'nı sunuyor. En beğenilen çocuk markalarının, oyun alanlarının ve bakım merkezlerinin yer aldığı bu alan çocuklar için yeni ve keyifli deneyimler sunacak.

Tüm bu marka ve sosyal alanların yanında, müşteri hizmetleri ile de fark yaratmayı amaçlayan Marmara Forum 'da ziyaretçilere rahat ve konforlu bir ortam sağlamak için pek çok ayrıntı düşünüldü.

Ziyaretçiler için büyüleyici estetik değerler
Multi Development Türkiye, diğer tüm projelerinde olduğu gibi Marmara Forum 'da kalıcı sanat eserlerine yer veriyor. Türkiye ve Avrupa 'nın önemli deneysel sanatçılarına ait eserler Marmara Forum 'un sokak ve koridorlarında ziyaretçilerini karşılayacak.
Küratörlüğünü Meray Akmut 'un yaptığı, Evrin Erol ve 6 sanatçıdan oluşan grup: “Kuşlar ”, “Marmara çıkarması ”, “Eğlenceli karakterler ”, “Alışveriş Eğlencelidir ” isimli eserleriyle Marmara Forum 'da yerini alıyor.

Kusursuz mimari ve yüksek ofis standartlarına sahip Garden Office …
Her metrekaresi verimli alana sahip A sınıfı yatay ofis konseptine sahip olan Garden Office Tabanlıoğlu Mimarlık ve T+T Design imzası taşıyor. 30 bin metre karelik yüksek ofis standartlarını çarpıcı mimari tasarımla bir araya getirildiği Garden Office, Multi Development Türkiye 'nin ilk ofis projesi. Doğanın içinde çalışıyormuş hissi yaratacak yeşil iç bahçeleri, merkezi lokasyonu, ulaşım kolaylığı ve sosyal aktivitelere erişim avantajıyla iş dünyasına kaçırılmayacak bir fırsat sunan Garden Office, 5 katlı bir ofis ünitesinden ve farklı kotlarda 3 ana mağazadan oluşuyor.

A sınıfı ofis standardı, dış görünümü, tasarımı ve güzerghı sayesinde Garden Office, uluslararası ve ulusal firmalar için çekici bir seçenek sunuyor. Garden Office 'in Atatürk Havalimanı 'na ve çevre yollarına yakın oluşu, ofis binasını sık sık yurtdışından ziyaretçi alan uluslararası şirketler için artı bir fırsat sunuyor.  

Sırada 8 yeni şehir var …
Multi Development Türkiye 'nin 2011 yılının ikinci yarısında hizmete açılacağı Forum Kayseri 'den sonraki inşa ve geliştirme aşamasındaki projeleri Gaziantep, Elazığ, Diyarbakır, çanakkale, Adana, çorum ve Antalya.

MULTI DEVELOPMENT TÜRKİYE HAKKINDA
Avrupa 'nın gayrimenkul sektörü lideri Multi Corporation 'un Türkiye Ofisi olan Multi Development Türkiye, alışveriş merkezleri, ofisler ve konutu da içeren çok amaçlı projeler geliştiriyor, bu projelere yatırım yapıyor ve yönetiyor. Genel merkezi Hollanda 'da bulunan ve Almanya, Fransa, İspanya, İtalya gibi 14 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Multi 'nin projeleri yenilikçi doğaları, mimari kalitesi ve kent tasarımına duyarlılığı ile uluslararası standartlar taşıyor.

AREA PROPERTY PARTNERS HAKKINDA
Area Property Partners, 1993 yılında Apollo Real Estate Advisors adı ile, William Mack ve bir girişim sermaye kuruluşu olan Apollo Global Management, LLC tarafından kurulmuştur. Günümüzde AREA, gayrimenkul deneyimi ve sermaye piyasalarına yönelik sofistike bir uzmanlığın uyumunu yakalamış gayrimenkul profesyonellerinden oluşan bağımsız bir özel ortaklık olarak faaliyet gösteriyor. AREA, 500 'ün üzerinde işlemde, toplam 11 milyar doların üzerinde yatırımların gerçekleştirildiği çoklu gayrimenkul fonu ve ortak girişim yatırımını yönetmektedir.

TABANLIOĞLU MİMARLIK HAKKINDA
Tabanlıoğlu Mimarlık 1990 yılında Murat Tabanlıoğlu tarafından, Dr. Hayati Tabanlıoğlu ile birlikte, İstanbul 'da kuruldu. 1995 yılında Melkan Gürsel Tabanlıoğlu gruba katıldı. Projeleri geniş bir yelpazede farklı yapıları içeren Tabanlıoğlu Mimarlık yüzden fazla çalışanıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödüle değer bulundu, BD World Architecture 'ın 2009 yılı ile ilk 100 listesinde 79. sırada yer aldı.  


Geri Dön