27 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı DAP oldu!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı DAP oldu!

Emlak Konut GYO tarafından bugün satışa çıkarılan ve toplam büyüklüğü 25 dönüm olan Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi ihalesi DAP Yapı 705 milyon 500 bin TL teklifle kazandı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından bugün yapılan İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumunda Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı belli oldu. İhaleye 6 firma katıldı ancak 2 firma ihaleden çekilme kararı aldı. Kıran kırana geçen ihalede kazanan tek bir firma oldu.

Emlak Konut'un satışa çıkardığı Marmara Üniveristesi Nişantaşı arazisi, İstanbul'un en önemli arazilerinden. Herkesin merakla beklediği ihalenin sonucu açıklandı.

25 dönümlük Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinde ticaret alanı, konut alanı ve park alanı yer alacak. Arazinin emsale esas inşaat alanı 26 bin 887 metrekare olarak hesaplandı. Yeni inşa edilecek projede binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat şeklinde tasarlanacak. 

Kazanan Dap Yapı oldu

Dap Yapı ihalede Eltes İnşaat ile İstlife Yapı İş Ortaklığı olarak en çok teklifi veren firma oldu. Şirket ihalede arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 763 milyon 750 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 705 milyon 500 bin TL teklif verdi. Teklifler henüz değerlendirme aşamasında ancak bu rakamlar arazinin yeni sahibi belli etti. İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedeli 455 milyon 121 bin 540 TL'dir.

2 firma 3'ncü turda ihaleden çekildi

İhalede Dap Yapı'dan sonra en yüksek teklifi veren şirket Caba İnşaat oldu. Şirket arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olaral 1 milyar 455 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 582 milyon TL teklif verdi. 

En yüksek üçüncü teklif Özak GYO ile İnt-Er Yapı İş Ortaklığı'ndan geldi. Şirket arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 540 milyon 400 bin TL teklif verdi. En yükdek dördüncü teklif veren şirket ise 500 milyon 200 bin TL ile Doruk GYG Şehircilik oldu. Taşyapı İnşaat ile Astaş Gayrimenkul ihalenin 3. sözlü turunda ihaleden çekildiklerini açıkladı. 

Ziya Yılmaz: Nişantaşı’na imzamızı atacağız

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı DAP oldu!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ihale sonucuyla ilgili açıklama yaptı. Bölgenin Dap Yapı için önemli bir misyon olduğunu ifaden eden Yılmaz, "Avrupa Yakasının en kıymetli lokasyonunda proje geliştireceğimiz için oldukça heyecanlıyız. Nişantaşı’nın kendine has atmosferi ve çekiciliğine kendi vizyonumuzu katarak oluşturacağımız eseri gözümde canlandırabiliyorum. Bir an önce çalışmalara başlayıp İstanbul’a ve Nişantaşı’na değer katacak bir yaşam alanı tasarlayacağız. DAP Yapı’nın ayrıcalığını, Nişantaşı gibi İstanbul’un hatta ülkemizin en nadide semtlerinden birisinde sergileyecek olmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyorum." şeklinde açıklamada bulundu. 

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı DAP oldu!

Arsa bilgisi:
1- Şişli Teşvikiye A ada/parselin fonksiyonu ticaret+konut alanı. Arsa alanı 8 bin 713 metrekare.
2- Şişli Teşvikiye B ada/parselin fonksiyonu ticaret+konut alanı. Arsa alanı 3 bin 922 metrekare.
3- Şişli Teşvikiye C ada/parselin fonksiyonu ticaret alanı. Arsa alanı 1.088 metrekare.
4- Şişli Teşvikiye park alanları toplamı 6 bin 954 metrekare.

 

İhale sonucu için tıklayın


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön