29 / 04 / 2024

Marmaray, Erdoğan Bayraktar'ın arsasının değerini ikiye katladı!

Marmaray, Erdoğan Bayraktar'ın arsasının değerini ikiye katladı!

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın milyon dolarlık arsası, Başbakan'ın 'çılgın proje' olarak ilan ettiği Marmaray'la birlikte değerini bir ayda, tek bir çivi bile çakmadan neredeyse ikiye katladı



Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın milyon dolarlık arsası, Başbakan'ın 'çılgın proje' olarak ilan ettiği Marmaray'la birlikte değerini bir ayda, tek bir çivi bile çakmadan neredeyse ikiye katladı. Yurt gazetesinden Hakan Akpınar'ın iddiasına göre ilk imar plan notu tadilatı Mart 2014'te yayınlanan proje için yeni plan değişikli seçim sonrasında kaldı. Bayraktar İnşaat ve Taahhüt Limited'in genel müdürlük binasının da bulunduğu Koşuyolu'ndaki 22 milyon dolarlık arazisindeki inşaat çalışmalarıysa, Bayraktar İnşat üzerinden değil taşeron OFTON firması üzerinden yürütülüyor.


ÇİVİ BİLE ÇAKMADAN DEĞERİ İKİYE KATLANDI

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Bakanlık yaptığı dönemde kapattığı binlerce metrekarelik arazi, Ekim 2013'te imzalanan ön protokolün ardından Başbakan'ın çılgın proje olarak ilan ettiği Marmaray'ın hayata geçmesiyle birlikte değerini bir ayda, tek bir çivi bile çakmadan neredeyse ikiye katladı. Proje, Halkalı-Gebze  Marmaray  hattı ve Kadıköy, Kaynarca-Sabiha Gökçen metro hattının da devreye girmesiyle, kamu yatırımları sayesinde İstanbul'un en lüks projelerinden birisi halini alacak. Üzerinde 'lüks rezidans-AVM pojeleri' yapılması planlanan arazi için Erdoğan Bayraktar'ın, daha önce de 2 farklı inşaat firması üzerinden arsa için düşük bedelli teklifte bulunduğu bölgedeki emlak kulisleri tarafından iddia ediliyor.


YENİ İMAR PLANI SEÇİM SONRASINDA

Anadolu yakasında üzerinde icra ve ipotek bulunan araziyi satın alan Bakan, devir işlemlerinin başlamasıyla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) de imar değişikliği için kulis çalışmalarına başladığı ortaya çıktı. Revizyon imar planına ilişkin ilk imar plan notu tadilatı, Mart 2014'te yayınlanan projede, “Bina yüksekliğini serbest bırakılırken, toplam inşaat alanını da, ortak kullanım alanlarıyla birlikte 11 bin 150 metre kare olarak görülüyor. İnşaat alanını yeterli bulmayan Bayraktar İnşaat'sa imar planı değişikliğini dahi beklemeden Mühittin Üstündağ Caddesi'nde bulunan hem yeşil alanı hem de kamuya ait yol kavşağını şantiye sahasının içerisine dahil etti. İBB yeni bir imar planı hazırlığında olduğu arazi için revizyon imar planına ilişkin imar plan notu tadilatında değişikliği konusunda CHP İBB Meclis üyeleri, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında beklentilerinin bu yönde olduğunu kaydettiler.


EN UCUZ DAİRE 300 BİN AVRO

22 milyon dolarlık arazide inşaat yapım çalışmalarıysa, Bayraktar İnşat üzerinden değil taşeron OFTON firması üzerinden yürütülüyor. Bayraktar İnşaat'ın hafriyat çalışmalarının dikkat çekmemesi adına bu yola gittiği iddia edilirken; lüks rezidans-AVM pojesinde daha ortada inşaat bile yokken toplanan ön başvurulardaysa daireler için belirlenen fiyat aralığı 300 bin Avro ile 700 bin Avro arasında. A,B C ve D blok olmak üzere 4 ayrı inşaat şeklinden kaydedilen bilgilere göre; A ve B bloklarının “Konut Alanı”, C ve D bloklarınınsa “Ticaret Alanı” olarak planlandığı kaydedildi. İmar planlarında ek konut alanındaki A ve B bloklarında bir de lobi yapımının düşünüldüğü ortaya çıktı. Konut alanındaki lobinin ileride yapılması planlanan otel için kullanılacağı kaydedildi. Toplamda bodrum kat hariç her blok'un 6'şar kattan göründüğü projenin yeni hazırlanacak imar planıyla kat miktarının arttırılması da muhtemel. Ayrıca projenin hem ticaret hem de konut olanı olarak projelendirilerek aynı proje içerisinde olması da bir başka detay.


Yurt


Geri Dön