29 / 04 / 2024

Marmaray'ın elektrik mekanik işlerini Anel yapacak!

Marmaray'ın elektrik mekanik işlerini Anel yapacak!

Marmaray'ın Boğaz geçişini kapsayan BC1'in (Bosphorus Crossing) yapımını üstlenen Japon firma Taisei Corporation tarafından açılan elektrik ve mekanik işler ihalesini 59 milyon 752 bin ABD doları bedelle Anel Elektrik ve Mekanik kazandı



İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak olan Türkiye'nin en önemli ve ilk tüp geçit projesi Marmaray'da bir ihale daha sonuçlandı.

Halkalı'dan Gebze'ye 76 km. uzunluğunda olan ve saatte 75 bin yolcu taşıyacak olan Marmaray'ın, Avrupa yakasında Kazlıçeşme'de başlayıp, Anadolu yakasında Ayrılıkçeşme'ye kadar devam eden, Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş İnşaatı olan BC1 bölümünün elektrik, mekanik işlerini Anel Elektrik ve Mekanik yapacak.

BC1'in yapımını üstlenen Taisei-Gama-Nurol Ortak Girişimi Japon Taisei Corporation ile Anel Elektrik ve Mekanik arasında bugün imzalanan anlaşma çerçevesinde Anel Elektrik ve Mekanik bu hattaki toplam dört istasyonun elektrik ve mekanik işlerini yapacak. Ağustos ayında mobilizasyona başlayacak olan Anel, istasyon ve tünellerde aydınlatma, trafo ve jenaratörler, kablolama gibi altyapı işlerini üstlenecek.

SABAH


Geri Dön