05 / 05 / 2024

Marmaris belediye meclis üyeleri, ruhsatsız konutta yaşıyor iddiası!

Marmaris belediye meclis üyeleri, ruhsatsız konutta yaşıyor iddiası!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, iki belediye meclis üyesinin ortak olduğu şirket tarafından yapılan konut inşaatı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle mühürlendi



Alınan bilgiye göre, Marmaris Belediyesinin CHP’li meclis üyeleri Arzu Girginç ve Muzaffer Özlü’nün ortak oldukları Marmaris Yapı isimli firmanın yaklaşık bir ay önce Sarıana Mahallesi’ndeki yapımına başladığı inşaat alanına, öğle saatlerinde Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve zabıta görevlileri gitti.

Yapılan tebliğin ardından arazinin etrafını şeritlerle çeviren belediye görevlileri, ruhsatsız olduğu iddia edilen inşaatı mühürledi.

Gazetecilerin telefonla ulaştığı firma yetkilileri, belediyenin gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların inşaat yapabilmek için çok sayıda belge hazırlayarak belediyeden izin aldığını söyledi.

Söz konusu inşaatın evraklarından birisinin eksik olmasından dolayı mühürlendiğini anlatan Başkan Acar, eksikliğin giderilmesinin ardından inşaatın devam edebileceğini kaydetti.

Marmaris gibi turizm bölgelerinde sadece kış aylarında inşaat yapımına izin verildiğini hatırlatan Acar, "Bu kısa dönemde zaman zaman da yağmur yağdığı için vatandaşlar yapılarını tamamlamakta güçlük çekiyor. Bundan dolayı yatırımcıların mağdur olmaması için evraklar tamamlanıncaya ve gerekli izin toplantıları yapılıncaya kadar hafriyat işlemine müsaade ediyoruz. Söz konusu inşaatta hafriyatın ardından ruhsat alınması için gerekli evraklar tamamlanmadan beton dökme işlemine geçildiği yönünde şikayet geldi. Bunun üzerine ekiplerimizce mühürlendi" dedi.

İnşaatı mühürlenen firmanın sahibi meclis üyelerinin kendisi ile aynı partiden olmasının hatırlatılması üzerine ise Acar, yasalar neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını ve kişi veya parti ayrımı yapmadıklarını dile getirdi.
AA


Geri Dön