07 / 05 / 2024

Marmaris Taşlıca'da su sorunu yaşanıyor!

Marmaris Taşlıca'da su sorunu yaşanıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı.




Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı. Sık sık su pompasının bozulması nedeniyle susuzluk çeken mahalle sakinleri çareyi yine kuyu suyunda buldu.


Gölet su tutmadı

41 Kuyular'da biriken yağmur sularıyla su sorununu çözmeye çalışan mahalle sakinleri, "Kendimizi bildik bileli bu su sorunu çözülecek. 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak gölet yapıldı. Gölet yağmur sularıyla dolacak ve pompayla mahalleye ulaşacaktı. Gölet yapıldı ama su tutmadı. Su tuttuğu zamanlarda da su pompası bozuldu" dedi.

Taşlıca mahallesinin girişinden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan 41 Kuyular'da hala su var. Burasının yağmur sularının sızıntısıyla dolduğunu açıklayan köylüler, "41 Kuyular bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Bizim ise yaşam kaynağımız haline geldi. Kuyudan çıkan su bulanık olsa da başka çaremiz yok. Suyu dinlendirdikten sonra veya kaynatıp içiyoruz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön