15 / 05 / 2024

Muğla su sorunu

Muğla su sorunu

Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı.

Muğla ve Aydın'daki bir çok köyde su sorunu yaşanıyor!

Muğla ile Aydın'da vatandaşlar içme suyuna hasret kaldı. Bir çok köyde içme suyunun yanı sıra kullanma suyu da yok. Bazı yerlerde ise her türlü pisliğin bulunduğu kanallardan su alan vatandaşlar, bu suyu kaynatarak içiyor

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Muğla'da 38.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Ortaca İcra Dairesi Muğla ili, Ortaca ilçesi, Fevziye mahallesi, Akçagöl-Sarısu mevkii, 136 ada, 2 parselde yer alan taşınmazı 38 milyon 273 bin 493 TL'ye satıyor...

Muğla Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası hakkında suç duyurusu!

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına aldığı Bodrum Bitez'deki villasında kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. Muğla Şehircilik Müdürlüğü, olaya ilişkin suç duyurusu yapmaya hazırlanıyor...

Muğla Milas'taki kavşağın kamulaştırma sorunu mecliste!

Muğla ili Milas ilçesinde bir kavşağın kamulaştırma davası sebebiyle yapılamadığı iddiası ve geçici düzenleme yapılma önerisi meclis gündemine taşındı..

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Muğla Ulu'da arsa sorunu var!

Üniversite şehri olarak bilinen Muğla'da yeni yatırımlar hız kesmiyor. Yatırımların hızla artması bölgede arsa sorununun oluşmasına sebep oldu.

Muğla Büyükşehir MUSKİ hizmet binası açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde inşaatı tamamlanan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi binası açıldı.

Muğla'da 388 milyon TL'lik 20 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'da temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Eroğlu, "Bugün 388 milyon liraya mal olacak 20 tesisin temelini atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Veysel Eroğlu Muğla Menteşe'de temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Muğla'nın Menteşe ilçesinde temel atma törenine katıldı.

Muğla Büyükşehir'den 55 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, 2016 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekti.

Muğla Bitez Sahili yeniden düzenleniyor!

MUĞLA'nnın Bodrum İlçesi, Bitez Mahallesi sahilindeki belediye tarafından yapılan düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi. Sahil yolunda, aydınlatma altyapısı, duş ve 500 metrelik su altyapı hatları hazırlanarak elektrik ve su alt yapısı yen

Muğla Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı'nda Marmaris imar sorunu konuşuldu.

Muğla'ya 38 milyon TL'lik yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve açılışlarını yapmak için geldiği Muğla’da Türkiye’de 2019 yılına kadar yapılacak 1071 Göletin bitirilmesi için tarih ve saat verdi.

Muğla su sorunu Haberi

Muğla su sorunu


Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı. Sık sık su pompasının bozulması nedeniyle susuzluk çeken mahalle sakinleri çareyi yine kuyu suyunda buldu.


Gölet su tutmadı

41 Kuyular'da biriken yağmur sularıyla su sorununu çözmeye çalışan mahalle sakinleri, "Kendimizi bildik bileli bu su sorunu çözülecek. 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak gölet yapıldı. Gölet yağmur sularıyla dolacak ve pompayla mahalleye ulaşacaktı. Gölet yapıldı ama su tutmadı. Su tuttuğu zamanlarda da su pompası bozuldu" dedi.

Taşlıca mahallesinin girişinden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan 41 Kuyular'da hala su var. Burasının yağmur sularının sızıntısıyla dolduğunu açıklayan köylüler, "41 Kuyular bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Bizim ise yaşam...