29 / 04 / 2024

Marmaris'te satış memurluğundan 2.4 milyon TL'ye tarla!

Marmaris'te satış memurluğundan 2.4 milyon TL'ye tarla!

Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Muğla, Marmaris'te yer alan tarlayı satıyor. Konut imarlı tarlanın değeri 2 milyon 412 bin 370 TL olarak belirlendi. İhalesi 7 Nisan günü yapılacak...



Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Muğla ili, Marmaris İlçesi, Armutalan, Bakacak Mevkii, 211 parsel numarasındaki tarlayı satıyor. 6 bin 25 metrekarelik tarla konut imarlı ve 2 milyon 412 bin 370 TL'ye satılıyor. Tarlanın ihalesi 7 Nisan 2011 Perşembe günü 14.00 ile 14.10 arasında Marmaris Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nde açık arttırma usulü yapılacak.

Verilen ilan şu şekilde;


TAPU KAYDI: Muğla ili, Marmaris İlçesi, Armutalan, Bakacak Mevkii, 211 parsel, 6025 metrekare miktarlı, tarla niteliğindeki taşınmazın;

1/4 hissesi Murat çakır
1/4 hissesi Hanife Durmaz
1/4 hissesi Osman çakır
1/4 hissesi Naşit Sarıbek adına kayıtlı olduğu görülmektedir.

İMAR DURUMU: Marmaris Belediye Başkanlığı tarafından verilen imar durum belgesine göre;

jli: Muğla
İlçesi: Marmaris
Mahallesi: Armutalan
Mevkii: Bakacak
Pafta: 5
Ada:-
Parsel: 211
imar Planındaki Yeri: Konut alanı
inşaat Düzeni: Ayrık Nizam
Kat Adedi: 2 kat (iki)
Bina Yüksekliği: 6.50 Mt.
Bina Derinliği: Derinlik formülüne uyulacak
Ön bahçe mesafesi: 5.00 mt (yollardan)
Yan bahçe mesafesi: 3.00 mt.
Arka bahçe mesafesi: H/2
TAKS: 0.30
KAKS: 0.60
çatı Meyili: % 33
25/04/2008 tarihli yazıyla verilmiştir.

Taşınmazın değeri: 2.412.370,00 TL

SATIşž şžARTLARI: Satışına karar verilen gayrimenkulun satılarak paraya çevrilmesine;

1- Birinci satış günü 07/04/2011 Perşembe günü saat: 14.00-14.10 arasında MARMARİS Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı işleri Müdürü odasında açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış ve masraflarını ve paylaştırma masraflarını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, ikinci satış 18/04/2011 Pazartesi günü MARMARİS Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü odasında aynı saatlerde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetin % 40'ını ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacaklılar var ise alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı taktirde satış düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harç ve masrafları, satış bedeli üzerinden damga vergisi, K.D.V. ve gayrimenkulun tescil ve teslim masrafları alıcıya aittir. Gayrimenkulun aynından doğan vergi borçları, tellaliye resmi, tapu satıcı payı harcı satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri dahildir.) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde SATIşž MEMURLUĞUNA bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İ.İ.K.'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. Taşınmaz aynı yasa hükmünce yeniden satışa çıkarılarak İ.İ.K.'nun 129/2 maddesi hükmünce en çok fiyat verene ihale olunur. Var ise iki ihale arasındaki farktan, diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden, satışın bozulmasına neden olanlar ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve bu bedel yasal faiz ile birlikte hükme hacet kalmadan kendilerinden Satış Memurluğunca tahsil olunacak, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Memurluğumuzda açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satış ilanı ilgililerin tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılmaması halinde veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının Hanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

7-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş, içeriğini ve şartlarını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/5 satış sayılı dosya numarasıyla satış memurluğuna numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2009/5 Satış.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön