06 / 05 / 2024

Marmaris'teki 3 ada satılacak!

Marmaris'teki 3 ada satılacak!

Krizdeki Yunanistan'a çıkış için "Adalarını sat" önerisinin geldiği bir dönemde Marmaris'te 3 ada satılık



Muğla'nın Marmaris ilçesinde 3 ada satılıyor. Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcının talip olduğu belirtilen adaların ikisi Gökova Körfezi'nde biri ise Çiftlik Koyu'nda. Adaların fiyatları 29.5 milyon TL ile 38.4 milyon TL arasında değişiyor. Türkiye'de 3 adanın satışa çıkışıyla, borç batağındaki Yunanistan'a Alman üç bakandan gelen "Adalarını sat" önerisi aynı döneme denk gelmiş oldu.
Adaların birkaç ay önce Gönenç Emlak'ın internet sitesinde satışa sunulduğu, ardından yurtiçi ve yurtdışından talep geldiği bildirildi. Gönenç Emlak'ın sahibi Kemal Gönenç, sit alanı olduğu için yapılaşmanın mümkün olmadığı, ticari işletme ruhsatının verilmediği adalardan sadece Çiftlik Koyu'ndaki Çiftlik Adası'nda konut olarak kullanılabilen 3 yapı bulunduğunu söyledi.
Adaların 1980'li yıllardan önce köylüler tarafından zeytinlik olarak kullanıldığına dikkat çeken Gönenç, "Köylüler, böylece adalar üzerinde zilliyetlik hakkına sahip oldular. Sonra defalarca el değiştirdi" dedi.
Marmaris'teki Güven Emlak'ın sahibi Mehmet Baş da adaların birkaç yıldan bu yana satış listesinde olduğunu, son dönemde taleplerin arttığını söyledi. Baş, adaların sit alanı olmasına rağmen alıcı listesinde yerli ve yabancı isimler olduğunu vurguladı.

İçinde şatosu var
Mavi tur teknelerinin uğrak yeri olarak bilinen Marmaris'in Çiftlik Koyu'ndaki 80 bin metrekarelik Çitflik Adası'na 16 milyon euro (33.5 milyon TL) fiyat biçildi. 8 ay önce vefat eden Artvinli işadamı Nevzat Feyizoğlu'na ait olan adanın isimleri açıklanmayan müşterileri arasında biri Kazakistanlı iki yabancı işadamı ile Hollanda'da yaşayan Türk işadamı bulunuyor. Üzerinde 3 bina bulunan adada, elektrik ve su tesisatı mevcut. Emlakçı Kemal Gönenç, çevre halkının adadaki binalardan büyüğünü `Şato' olarak adlandırdığını belirtiyor.

Kıyıya 1 mil... 
Üçüncü ada da yine Gökova Körfezi'nde bulunuyor. Kleopatra Adası'na kalkan dolmuş motorlarının hemen karşısındak Gelibolu Adası'nın resmi tapusu var. Kıyıya 1 mil uzaklıkta yer alıyor. Parselasyon yapılamayan 19 bin 800 metrekarelik ada için istenen rakam 29 milyon 500 bin TL.

Özel plajlı 38 milyon TL
Satış listesindeki adalardan Karaca Ada, Gökova Körfezi'ne bakan Karacasöğüt köyünün Karaca Mahallesi'nde yer alıyor. 322 bin metrekarelik adanın karşı kıyısında ise meşhur Akdeniz Foku Badem'in korumaya alındığı yuva ile Kleopatra Adası bulunuyor. Resmi tapulu, içinde çam ve zeytin ağaçları ile özel plaja sahip olan Karaca Ada için istenen tutar ise 25 milyon dolar (yaklaşık 38.4 milyon lira). Bu ada için de İstanbul ve Adana'dan tanınmış iki ayrı işadamının devrede olduğu belirtildi.
Mustafa Sarıipek / Milliyet


Geri Dön