07 / 05 / 2024

Martı GYO halka arz ediliyor!

Martı GYO halka arz ediliyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sermaye artımı yoluyla hisselerini halka arz edeceği bildirildi



Martı Otel İşletmeleri A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan yazısında, şirketin yüzde 94 hissesine sahip olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen süre içerisinde Ana Sözleşmesi ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları mevzuatı uyarınca sermaye artımı yoluyla hisselerini halka arz edeceği duyuruldu.

Martı Gayrimenkul'ün halka arz olunmak suretiyle elde edeceği gelirin yürütmekte olduğu ve üstleneceği yeni projelerin finansmanında kullanacak olması sonucu, mali yapısının kuvvetleneceği, karlılığının artacağı ve şirketin hisselerinin daha da değer kazanacağı belirtildi.

Bu bağlamda Martı Otel İşletmeleri A.Ş'nin bağlı ortaklığı sermayesinin halka arz sonrasında en az yüzde 46'sına ait olan senetlerinin halka arzı suretiyle yapacağı sermaye artırımında rüçhan hakkının kullanılmamasına oybirliğiyle karar verildiği ifade edildi.
İstanbul'daki sanayi tesislerinin yeni rotası olan Çerkezköy'de Narinpark projesini hayata geçiren Martı grubu, satışına 2008 yılında başladığı projenin yapımını sürdürüyor. Martı Grubu, projedeti 35 bin metrekarelik arsada Trakya'nın ilk ve en büyük hiper marketini yapmak üzere geçen yıl Tesco KİPA ile anlaşmıştı.
Tebernuş Kireçci


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler


Türkiye Gazetesi ve Martı GYO hisseleri borsa için start aldı

Martı Otel yüzde 94 hissesine sahip olduğu Martı GYO'nun sermaye artırımı yoluyla hisselerini halka arz edecek. 

Martı Otel'den KAP'a yapılan açıklamada, Martı GYO'nun halka arzından elde edilecek geliri şirketin yürüttüğü ve üstleneceği yeni projelerin finansmanında kullanacağı kaydedildi. Öte yandan İhlas Holding bağlı ortaklıklarından İhlas Gazetecilik'in (Türkiye Gazetesi) hisse senetlerinin halka arz edilerek İMKB'de işlem görmesi için gerekli çalışmalara başlandığını açıkladı. İhlas Holding'den KAP'a yapılan açıklamada 80 milyon lira ödenmiş sermayeli ve toplam sermayesinde yüzde 95.44 etkin paya sahip oldukları İhlas Gazetecilik'in halka arz yöntem ve tutarına ilişkin gelişmelerin daha sonra bildirileceği ifade edildi.
Star Gazetesi



Martı Gayrimenkul borsaya giriyor

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, hisselerinin yüzde 46'sını halka arz edeceğini duyurdu. Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, halka arz sonucu elde edilecek gelirin ileride yapılacak projelerin finansmanında kollanılacağını kaydetti. Emre Narin, kararın oy birliğiyle alındığını ifade etti.
Türkiye

Martı, Borsa'da uçmaya karar verdi

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), sermaye artımı yoluyla hisselerini halka arz edeceği bildirildi. Martı Otel İşletmeleri A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan yazısında, şirketin yüzde 94 hissesine sahip olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen süre içerisinde Ana Sözleşmesi ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları mevzuatı uyarınca sermaye artımı yoluyla hisselerini halka arz edeceği duyuruldu.
Martı Gayrimenkul'ün halka arz olunmak suretiyle elde edeceği gelirin yürütmekte olduğu ve üstleneceği yeni projelerin finansmanında kullanacak olması sonucu, mali yapısının kuvvetleneceği, karlılığının artacağı ve şirketin hisselerinin daha da değer kazanacağı belirtildi. Bu bağlamda Martı Otel İşletmeleri A.Ş'nin bağlı ortaklığı sermayesinin halka arz sonrasında en az yüzde 46'sına ait olan senetlerinin halka arzı suretiyle yapacağı sermaye artırımında rüçhan hakkının kullanılmamasına oybirliğiyle karar verildiği ifade edildi.
Milliyet


Geri Dön