18 / 05 / 2024

Masko, 7. İMOB Fuarı'na katıldı!

Masko, 7. İMOB Fuarı'na katıldı!

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 1-5 şžubat tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi"nde düzenlenen 7. İMOB İstanbul Mobilya Fuarı"nda sektör ile buluşuyor...



Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 1-5 şžubat tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi"nde düzenlenen 7. İMOB İstanbul Mobilya Fuarı"nda sektör ile buluşuyor. Bu yıl yedincisi gerçekleşen fuara ikinci kez katılan MASKO Mobilya Kenti, fuarda mobilya üreticileri, ithalatçılar, yabancı alıcılar, tasarımcılar ve nihai tüketiciler ile buluşuyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı,   İMOB 2011"in sektörde iç dinamikleri harekete geçirdiği, iç ve dış ticareti canlandırdığına dikkat çekti.

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 2004 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası arenada ilk üçte yerini alan 7.İMOB İstanbul Mobilya Fuarı"na katılıyor. Türk mobilya sektörünün en önemli buluşması olan İMOB"a ikinci kez katılan MASKO Mobilya Kenti, 1-5 şžubat tarihleri arasında 5. Hall"de 140 metrekarelik standında sektörü ağırlıyor. CNR Expo Fuar Merkezi"nde düzenlenen fuara, özgün çizgileri ve kaliteli işçilikleriyle markalaşmış tasarımlara sahip öncü Türk mobilya firmaları ile dünyanın en önemli alıcıları katılıyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, Türkiye"nin özellikle son yıllarda mobilya alanında yurt dışında da adını ciddi anlamda duyurmaya başladığına dikkat çekerek, œFuarlar mobilya sektörünün tanıtımı açısından çok önemli. Biz MASKO Mobilya Kenti olarak, böyle büyük bir fuar organizasyonunda ikinci kez yer alıyor olmaktan son derece memnunuz. Mobilya ihracatında yakalanan rüzgar, iyi değerlendirildiği taktirde mobilya sektörü çok daha iyi noktalara gelecektir. Mobilya sektöründe merkez ülke konumunu değiştirecek olan bu fuarla sektörün yıldızı da parlayacak dedi.

Karcı, İMOB 2011"in sektörde iç dinamikleri de harekete geçirdiğini, iç ve dış ticaret hacmini canlandırdığını belirterek, œAvrupa ağırlıklı olmak üzere komşu ülkeler TürkÜ® Cumhuriyetler, Afrika ve Ortadoğu"dan gelecek siparişlerle sektör ihracat atağına geçmek istiyor. Bu anlamda fuar, sektör için büyük önem taşıyor. 7.İMOB Fuarı,   sektörün zirvesi oldu açıklamasında bulundu. Karcı, MASKO"nun ulusal ve uluslararası platformda tanınan 150"yi aşkın büyük marka tarafından tercih edildiğine dikkat çekerek, œBugün mobilya, Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alıyor. Yıllara göre baktığımızda da genel olarak Türkiye mobilya ihracatında önemli ilerleme söz konusu. 2005 yılında 639 milyon dolar olan mobilya ihracatımız, 2006 yılında 693 milyon dolar, 2007 yılında 940 milyon dolar, 2008 yılında 1.212 milyar dolar, 2009 yılında 1.156 milyar dolar ve geçtiğimiz yıl 2010"da ise 1.206 milyar dolar olarak gerçekleşti. Rakamların sürekli ilerlemesinde fuarlarda Türk mobilyacılarımızın kendilerini tanıtmasının da büyük bir yeri olduğunu düşünüyorum dedi. Karcı mobilya ihracatının yarısının Avrupa ülkelerine gerçekleştiğinin altını çizerek, œ2010 yılının bitimi ile Türkiye iç pazar büyüklüğü 7,5 - 8 milyar dolar oldu. MASKO Mobilya Kenti"nin ekonomiye katkısı, yaklaşık olarak yılda 3 milyar TL"dir. 2023 yılı için hedeflenen Türkiye mobilya ihracatı ise 7 milyar dolar beklentisi içinde olduklarını açıklamasında bulundu.

Karcı, œÖzellikle son bir yılda yapılan yatırımlarla MASKO kabuk değiştirdi, Türkiye"de mobilya sektörü önemli üretim alanlarından biri haline geldi. Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alıyor. Yönetim olarak tek yürek olduk ve MASKO"yu uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirecek başarılı projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. MASKO, Türkiye perakende mobilya ihracatının en aktif olduğu yer olma özelliğini taşıyor. Mevcut konumu ile Türkiye"deki ihracat pastasında da önemli bir yere sahip. 2010 yılında da bu oran yüzde 15 civarında gerçekleşti. Yıllara bakıldığında ihracatımızda herhangi bir düşüş olmuyor. Özellikle 2009 yılının 3.çeyreğinden bu yana yurt dışı ile kurduğumuz bağlantılar ve izlediğimiz politikalar, son 1 yıl içerisinde MASKO"nun adının daha da duyulmasını sağladı dedi.

MEP (MASKO Exclusive Project) üyesi işyerleri ile güvenli alışverişin adresi olan MASKO Mobilya Kenti hakkında www.masko.com.tr   adresinden ya da 444 16 75 numaralı telefondan daha detaylı bilgi alınabiliyor.


Geri Dön