02 / 05 / 2024

Masko, İMOB'un ardından yurt dışı fuarlarına katılacak

Masko, İMOB'un ardından yurt dışı fuarlarına katılacak

MASKO Mobilya Kenti, 2-6 Şubat tarihleri arasında İMOB İstanbul Mobilya Fuarı'nda sektörü alıcılarla buluşturdu



CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın odak noktası MASKO'nun standı oldu. Mobilya üreticileri, ithalatçılar, yabancı alıcılar, tasarımcılar ve nihai tüketiciler MASKO'nun 140 metrekarelik standında bir araya geldi. Trio dinletisi eşliğinde fuar ziyaretçilerini ağırlayan MASKO'nun hedefi ise yurt dışı fuarları.  Fuarda ayrıca Türkiye'nin en beğenilen dizisi Kurtlar Vadisi'nin iki önemli oyuncusu, Abdülhey ve Güllü Erhan da MASKO'nun standına konuk oldular.

Dünyanın en büyük  mobilya kenti MASKO, Türk mobilya sektörünün en önemli buluşması İMOB İstanbul Mobilya Fuarı'nda sektörü ağırladı. 2-6 Şubat 2010 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara, özgün çizgileri, kaliteli işçilikleri ve tasarımlı ürünleri ile markalaşan öncü Türk mobilya firmaları ve dünyanın en önemli alıcıları katıldı. 120 bin metrekarelik alanda kurulan fuarda MASKO Mobilya Kenti, üye kuruluşlarını temsil eden 140 metrekarelik standıyla yer aldı. MASKO, fuar stantlarında yorulan ziyaretçilere de trio eşliğinde dinletiler sundu. Fuarda ayrıca Türkiye'nin en beğenilen dizisi Kurtlar Vadisi'nin iki önemli oyuncusu, Abdülhey ve Güllü Erhan da MASKO'nun standına konuk oldular.

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, Türkiye mobilya sektörünün en önemli ve en büyük fuarı olan İMOB'da yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerini hisseden mobilya sektörü açısından bu fuar çok anlamlıydı. Biz MASKO olarak gücümüzü ve yaptığımız çalışmalarımızı herkesle yüz yüze paylaşma şansı yakaladık. MASKO olarak ilk kez böyle geniş kapsamlı bir fuara katıldık. 140 metrekarelik standımızda gelen ziyaretçileri kafe ortamında, trio eşliğinde ağırladık" dedi. Karcı, fuarın dünyanın dört bir yanından gelen mobilya firmaları ve temsilcilerin katılımıyla güçlü bir dinamizm yakaladığını kaydederek, "MASKO olarak biz fuarlara çok önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de fuarları takip ediyor olacağız. Irak ve Suriye fuarlarının yanı sıra Körfez ülkeleri fuarlarına da ağırlık vereceğiz. MASKO hakkında hazırladığımız bilgilendirici dokümanları ülkelerin ticari ataşelikleri ile paylaşıyoruz. Bunlar bizi ve hedeflerimizi göstermek anlamında önemlidir" dedi. 

Karcı MASKO'yu artık sadece Türkiye'nin değil, dünyanın tanıdığına dikkat çekerek, "Özellikle son dönemde tanıtım ve yurt dışı bağlantı anlamında önemli çalışmalar yaptık. Sunduğumuz kaliteli hizmet ve tüketicinin yanında oluşumuz gibi faktörler de bunda çok etkili. Biz sürekli ilklere imza atıyoruz. İMOB fuarı yurt dışı bağlantılar kurma konusunda önemli bir atılımdı. Fuar sayesinde MASKO'da yaptığımız çalışmaları anlatabilme, ürünlerimizi sergileyebilme imkânımız oldu" açıklamasında bulundu. Karcı 2010 yılından umutlu olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi 2009 yılında Ocak ve Şubat ayında mobilya sektörü dip seviyesini gördü. Ancak baharla birlikte sektörde bir iyileşme başladı. Ben her zaman mobilya sektörünün 2010 yılı Mart ayı ile birlikte normal seyrine ulaşacağını dile getirdim. Sektörün şu anki gidişatı da yanılmadığımı gösteriyor. Bundan sonra daha da iyi olacak" dedi. 

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve beş gün sürecek olan İMOB'da İtalya'dan Brezilya'ya, Amerika'dan Ortadoğu'ya, İngiltere'den Güney Afrika'ya kadar tüm dünyadan katılımcılar Türk mobilya sektörüyle buluştu. Katılımcı profilini mobilya üreticileri ve ithalatçılarının oluşturduğu fuarın, ziyaretçilerini ise ihracatçı, ithalatçı, toptancı, distribütör, yabancı alıcı, uluslararası temsilci, iç mimar, dekoratör, dekorasyon, mağaza sahip ve yöneticileri, endüstriyel tasarımcı, sektörel yayın editörleri ile nihai tüketiciler oluşturdu. Çeyrek asrı geride bırakan MASKO Mobilya Kenti de, bünyesinde bulunan tüm mağazaları, açtığı İMOB standında ziyaretçilerle buluşturdu. MASKO Mobilya Kenti, içerisinde yer alan yüzlerce mağaza, binlerce ürün çeşidiyle, ziyaretçilerin odak noktası konumunda.


Geri Dön