29 / 04 / 2024

Massimo Iosa Ghini ZOW 2014'te olacak!

Massimo Iosa Ghini ZOW 2014'te olacak!

Bu yıl 6. sı düzenlenecek olan ZOW İstanbul; mimar, iç mimar ve tasarımcıların buluşma merkezi, yurt dışı ve yurt içi iş bağlantılarının gerçekleştiği en önemli fuarlardan.



Uzman isimlerin seminer ve panellerine de ev sahipliği yapan fuar,  Konsept Projeler Dergisi işbirliği ile organize edilen ZOW Essentials Seminer Programı ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Programın ana konuşmacısı, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü sahibi İtalyan Mimar ve Tasarımcı Massimo Iosa Ghini olacak. Açılışı ve kapanışı Yılmaz Zenger tarafından yapılacak olan seminer programının konukları arasında yer alan “Evrenol Architects” kurucusu Mehpare Evrenol ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Abdi Güzer de tasarım ve mimari kavramlara farklı açılardan yaklaşarak deneyim ve vizyonlarını aktaracaklar.


Mobilya Yan Sanayi ve İç Mimari Tedarik alanlarında dünyada neler olduğu ve konunun ülkemize nasıl katkılar sağladığının tartışıldığı “ZOW Essentials KONSEPT PROJELER” Seminer Programı konunun paydaş ancak bir o kadar da farklı taraflarını bir araya getiriyor ve son gelişmeleri meraklılarına sunuyor. 21-22 Mart’ta Konsept Projeler Dergisi’nin organizasyonuyla ZOW Essentials adı altında düzenlenecek seminerlerin bu yılki tema konuşmacısı dünyaca ünlü Mimar ve Tasarımcı Massimo Iosa Ghini… Ghini’nin, mimari, içmimari ve ürün açısından birbirinden çok farklı alanlarda çalışmaları bulunuyor. Günümüzün kullanıcı odaklı tasarımlarında kültür ve tekniğin nasıl birleşeceği Ghini’nin konuşmasının ana çatısını oluşturuyor. Massimo Iosa Ghini bu konuşmayı aşağıdaki cümlelerle özetliyor:


KÜLTÜR VE TEKNİK ARASINDAKİ TASARIM 

“İnsanların yaşam kalitesi ancak ürün ve tasarımların kültürel ve estetik tartışmalar sonucu ortaya çıkmasıyla mümkün olur; ardından teknik, ürünlerin üretilmesini sağlayan projelere izin verir, böylece konforlu bir hayat sağlanır. 

Günümüzün yaygın ve akışkan kültüründe, mimar ve tasarımcının rolü son derece önemlidir; yetenekli ve becerikli olmalı, tasarımlarının kimi hedeflediğini asla aklından çıkarmamalıdır.”

ZOW İSTANBUL; ULUSLARARASI İSİMLERİ AĞIRLAYACAK


Dünyanın dört bir yanından bir araya gelip, mobilya sektörü ile ilgili farklı bölgelerdeki gelişmeleri tek adreste öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği ZOW İstanbul, Konsept Projeler Dergisi ile birlikte organize ettiği ZOW Essentials Seminer Programı’yla uluslararası arenada tanınan isimleri ağırlama geleneğini bu sene de bozmuyor. Tasarımı fuar konseptinin öncelikli konusu olarak değerlendiren ZOW İstanbul ekibi, bu yıl organizasyon becerisini, Konsept Projeler Dergisi’nin tecrübesiyle birleştiriyor. 30 yıllık profesyonel kariyerinde birçok önemli projeye imza atan, başta İtalya olmak üzere “Ferrari Store” ve “Ferrari Showroom” ları tasarlamış Massimo Iosa Ghini ana konuşmacısı olduğu seminer programında, Tasarımın, Kültür ve Tekniğin nasıl bir birleşimi olduğu ve bu iki girdinin nihai tasarımın şekillenmesine olan etkisini anlatacak. Dünyanın en eski ve en saygın tasarım ödüllerinden olarak kabul edilen Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü’yle de onurlandırılan ünlü mimar, dinleyicilerin tasarımla alakalı sorularını da yanıtlayacak. 200’ ü aşkın özgün tasarımı, çeşitli resim, heykel, dekoratif obje, mücevher tasarım ve uygulaması bulunan Yılmaz Zenger, seminer programının açılış ve kapanış konuşmalarını yapacak. Eserleri 1999'da New York'da, 2000'de Jersey City Art Center'da sergilenen Zenger’in kapanış konuşması Yılmaz Zenger’in yorumlarıyla, tüm paylaşımlardan geriye kalanların bir özeti şeklinde konumlanıyor. Evrenol Architects’in kurucusu, köklü Akademi pratiğini çalışmalarına yansıtan ve projeleri MIPIM’de ödüllendirilen Yüksek Mimar Mehpare Evrenol; mimari proje yarışmalarında çeşitli jüri üyeliklerinin yanı sıra, üçü birincilik olmak üzere çok sayıda ödül ve uygulanmış projeye sahip ODTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr Abdi Güzer de seminer programında yer alıyor. Tasarımını ve kurucu başkanlığını yaptığı MATPUM (ODTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Merkezi) yapısı YEM tasarım ödülüyle onurlandırılan Güzer, kendine ayrılan oturumda değerli konuklarıyla birlikte söyleşi gerçekleştirecek.


ZOW Essentials Konsept Projeler Seminer Programı Hakkında


ZOW fuarı kapsamında düzenlen ZOW Essentials programı farklı başlıklarda sektör profesyonelleri, mimar, tasarımcı ve yatırımcıların katılımlarıyla vizyon yaratmak üzere önceki yıllarda dünyaca ünlü trend tasarımcısı Karim Rashid ve İstanbul Kentsel Dönüşüm Vizyonu ile bağdaşık olarak Özgürlük Adası fikrinin yaratıcısı Dror Benshetrit’i program ana konuşmacısı olarak konuk etmişti. 2014 ZOW Essentials programı, Konsept Projeler Dergisi işbirliği ile düzenleniyor. Seminer programı, sektör strateji ve planlarına katkısı artacak şekilde geliştirme hedefiyle 2014 programında ana konuşmacı olarak Massimo Iosa Ghini’nin yanı sıra alanında uzman kişi ve kurumları vizyon ve deneyimlerini paylaşmak üzere konuk edecek. 



Geri Dön