06 / 05 / 2024

Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurularında son dakika!

Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurularında son dakika!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mayıs 2024 projelerine başvurmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki TOKİ Mayıs 2024 projelerine nasıl başvurulur?



Türkiye'nin 81 kentinde yeni konut projeleri inşa eden ve dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hayata geçireceği yeni projeleri de peş peşe açıklıyor.

Dar gelirli vatandaşları hem düşük taksitler ve hem de düşük peşinatlarla konut sahibi yapan TOKİ'nin yeni projelerine nasıl başvurulacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Peki e-Devlet üzerinden  TOKİ  projelerine nasıl başvurulur? Adım adım TOKİ başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 1+1, 2+1, ve 3+1 konut tipleri için e-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenlerin şu adımları izlemesi gerekiyor; 

İnşa ettiği yeni konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvuru yapmak isteyen yurttaşlar bu başvuruları e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Peki e-devlet üzerinden adım adım TOKİ 2024 başvurusu nasıl yapılır? 

Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet ten adım adım TOKİ başvurularında son dakika!

E-devlet üzerinden TOKİ projelerine başvurmak isteyen vatandaşların şu adımları izlemeleri gerekiyor:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Mayıs 2024 projelerine başvurmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız ve karşınıza çıkan arama kısmından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra konut başvurusu seçimleri de yapılarak açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve akabinde de devam et butonuna tıklanır.

Daha sonra açılan sayfada eğer var ise yapılmış olan mevcut başvurular karşınıza çıkacak. Yeni konut başvurusu yapmak için de sağ üst kısımdaki Yeni Başvuru seçeneğine tıklayıp ve başvuru aşamasına geçmeniz gerekir.

Yapılan başvurunun ilk adımında tercih edilmiş olan sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi yapılır ve sayfanın alt bölümünde yer alan `Devam et` butonuna tıklanır. Projenin de seçilmesinden sonraki adım da konut tipi seçimi olur. Burada da konut tipi seçilerek yapılan işleme devam edilir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başvurularının 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası karşınıza çıkacak. Söz konusu bu sayfada yer alan tüm bilgileri detaylı bir şekilde kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatli bir şekilde okuduktan sonra alt kısımdaki `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenir ve ardından da bir sonraki aşamaya geçmeniz gerekiyor.

4. aşama da `Başvuru Formu. Açılmış olan bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekli. Söz konusu başvurular için 5. aşamada ise doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapmış olan kullanıcıya gösterilir. Formda paylaşılmış olan verilerde eksik veya hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülerek gerekli düzeltilmelerin yapılması gerekir. Eğer söz konusu bu bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt bölümünde önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir. Son aşama artık başvuruların onaylanmış olduğu sayfa. Tüm bilgiler son bir defa daha kontrol edilir. Bilgilerin kontrol edilmesinin ardından alt bölümde başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlem de tamamlanır ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2024 başvurusu gerçekleştirilmiş olur.


Geri Dön