Kent Haberleri

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur? Bu kapsamda, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,39 yükselirken, yıllık bazda ise TÜFE yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçti

TÜİK tarafından, nisan ayı enflasyon verileri paylaşıldı. Bu kapsamda, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,39 yükselirken, yıllık bazda ise TÜFE yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, nisanda Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,65 yükseleceğini öngörüyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımı ile beraber sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,65 olarak gerçekleşti. Ankete katılım sağlayan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri, minimum yüzde 1,9 seviyesinde ve maksimum yüzde 3,5 seviyesinde gerçekleşti.

Diğer taraftan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi nisan ayında yüzde 49,56 seviyesinden 46,26 seviyesine geriledi.

Tüketici Fiyat Endeksi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,29 oranında artmıştı.

İşte detaylar...

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI MI?

Mayıs ayı enflasyon beklentisi şu an için duyurulmadı. Açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA ARTTI

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini paylaştı. Ücretli çalışan sayısı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,5 arttı.

Bu kapsamda; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı geçen yılın mart ayında 13 milyon 862 bin 333 kişi iken 2023’ün mart ayında yüzde 6,5 artışla 14 milyon 757 bin 342 kişiye çıktı. İlgili ayda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 3,4 oranında, inşaat sektöründe yüzde 16,6 oranında ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,6 oranında artış meydana geldi.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI AYLIK BAZDA 0,5 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 oranında artış kaydetti.

Bu süreçte ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yüzde 0,2 oranın, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 oranında yükseldi.

Kayseri Şeker halka arz oluyor! Ne zaman halka arz olacak? Kaç LOT verir?

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alınacak!

BİM’de karnıyarık tenceresi 179 TL’ye, tava 89 TL’ye, ocak üstü tost tavası 179 TL’ye düştü!