10 / 05 / 2024

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!



MAYIS AYINDA DOĞALGAZ BEDAVA MI?

Bir yıl boyunca 25 metreküp doğal gaz ücretsiz olacak. Diğer yandan, bedelsiz olan ilk faturadan sonraki okuma döneminden başlayıp, 1 Mayıs 2024 yılına kadar olan aylık tüketimler için tahakkuk edecek faturaların 25 metreküp bölümü için bedel alınmayacak.

DOĞALGAZ PARASI NE ZAMAN GERİ VERİLECEK?

Doğalgaz parası ne zaman geri ödenecek sorusu şu sıralarda sorulmaya başlandı. Merakla beklenen EPDK'nın ücretsiz doğalgaz kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bedava gaz uygulamasının uygulanacağı zaman aralığı, aboneden tahsilat yapılır ise fatura fesh edilerek tahsil edilen tutar 3 iş günü içinde aboneye nakit olarak ödemesi yapılacaktır. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Ücretsiz olan doğalgaz kullanımından doğacak olan maliyetin yaklaşık olarak 40 milyar TL olacağının hesaplaması yapıldı" şeklinde konuştu.

Bedava doğalgaz kullanımının kriterlerini belirleyen EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu alınan karar ile abone olan vatandaşa tahsilat yapılır ise fatura fesh edilir ve tahsil edilen tutar da 3 iş günü içinde de aboneye nakit olarak ödemesi yapılacak. Uygulamadan 19,7 milyon abonenin faydalanması amaçlanıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNİN MALİYETİ BELLİ OLDU!

Doğalgaz desteğine dair Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı olan Yaşar Arslan açıklamada bulundu. Arslan, "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yıllık doğal gaz giderlerine yaklaşık yüzde 35 destek sağlanmış olacak. Her iki desteğin toplam maliyeti ise 37 milyar Türk Lirası olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön