29 / 04 / 2024

Mazda, Türkiye’de araç satışını durdurduğunu açıkladı

Mazda, Türkiye’de araç satışını durdurduğunu açıkladı

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye'de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu fakat hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini bildirdi. Mazda'dan yapılan açıklama ve haberin detayları...



Japon otomotiv firması Mazda Türkiye’de otomobil satışlarını durdurduğunu belirtti. Buna göre, Mazda Türkiye’nin internet sitesinde Türkiye’deki otomobil satışlarının belirsiz bir süre durdurulduğu açıklandı.

Sitede yer alan bilgiler kapsamında, satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedariki ise devam edeceği kaydedildi. Mazda Türkiye’nin sitesinde yer alan bilgilerde şu ifadelere yer verildi: “Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacı ile satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edecektir.” kaydedildi.

10 AYDA 200 ADET SATIŞ YAPILMIŞ

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci X’ten (Twitter) yaptığı paylaşıma göre kararın şaşırtıcı olmadığını kaydederek Mazda Türkiye’nin geçen sene sadece 183, bu yıl 10 ayda da 200 adet satış yaptığını belirtti. Özpeynirci bunun sebebini ise şu sözlerle açıkladı: “Sebebi açık; Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konuları.” diye konuştu.

 Mazda, Türkiye’de araç satışını durdurduğunu açıkladı

MAZDA İYİ BİR MARKA MI?

Çok uzun bir süredir ve 6 yıldır üst üst şekilde listeyi domine eden ve Toyota grubu başka bir Japon markasından darbe almış oldu. Mazda ise bu değerlendirme kapsamında listesinde ilk defa ilk sırayı bularak büyük bir başarı sağladı.. 2020 senesinin en güvenilir araba markası olarak kaydedildi.

MAZDA'NIN EN ÇOK TUTAN MODELİ NEDİR?

En İyi ve En Kötü Mazda Modelleri arasında yer alan Mazda'nın özellikle Miata modeli, piyasadaki en iyi en popüler spor arabalardan bazılarıdır.

MAZDA'NIN PARÇALARI KOLAY BULUNUR MU?

Oto Sanayi'de yedek parça konusunda en çok sıkıntı yaşanan markalardan birisi de Mazda. Bu sebepten dolayı Türkiye'de yedek parçası en zor bulunan markalar listemize Mazda'da girdi. Özellikle eski model Mazda marka otomobillerde yedek parça için 3-6 ay arası bir bekleme süresi olduğu söz konusu.

Mazda, MX-5’in yeni fiyatını açıkladı! MX-5’in fiyatı kaç TL? Özellikleri neler?

Mazda CX-5’in yeni fiyatı belli oldu! İşte CX-5’in teknik özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Mazda MX-5’e tam 234 bin TL’lik akılalmaz bir zam geldi! İşte güncel Mazda MX-5 fiyatları...


Geri Dön